Vištiena, įdaryta čederio sūriu ir daržovėmis
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Šis vištienos receptas, įdarytas čederio sūriu ir daržovėmis (smidrais bei morkomis), suteikia puikų skonį ir tekstūrą. Vištienos šlaunelių filė, apkepta su prieskoniais, o viduje paslėpti sūris ir daržovės, tampa švelniai sultinga ir aromatinga. Puikus pasirinkimas tiek griliui, tiek orkaitei ar keptuvei.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Vištienos šlaunelės – puikus baltymų ir svarbių mineralų (geležies, fosforo) šaltinis, kurie padeda stiprinti raumenis, kraują ir palaikyti sveiką kaulų struktūrą.
- Čederio sūris – turtingas kalciu ir baltymais, kurie padeda stiprinti kaulus, taip pat suteikia daug skonio ir aromato.
- Smidrai – gausūs vitaminu K, folio rūgštimi ir antioksidantais, kurie padeda stiprinti kraujagysles, pagerina virškinimą ir turi priešuždegiminių savybių.
- Morkos – turtingos vitaminu A (geros akių sveikatai), beta-karotenu ir skrandžio sveikatai naudingomis skaidulomis.
Ingredientai
- "Santa Maria" BBQ Rub Herbs: 1 pakelio
- vištienos šlaunelių filė: 600 gramų
- čederio sūrio griežinėliai: 8
- smidrai: 250 gramų
- morkos: 8
- dantų krapštukai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia paruošiame vištienos šlaunelių filė, uždengiame maistine plėvele ir išmušame.
2. Šiek tiek apverdame smidrus ir morkas.
3. Įtriname vištienos filė iš abiejų pusių barbekiu skirtomis prieskoninėmis žolelėmis.
4. Tada uždedame griežinėlį sūrio, daržovių ir perlenkiame filė perpus. Sutvirtiname suktinukus dantų krapštukais.
5. Apskrudiname vištieną iš visų pusių vidutiniame karštyje: per dažnai nesukiojame.
6. Kai jau ant vištienos atsiranda gražūs grotelių dryžiai, perkeliame ją į vėsesnę grotelių vietą (netiesioginiame karštyje). Kepame uždarę dangtį!
7. Taip pat galite kepti ne tik grilyje, bet ir orkaitėje arba tiesiog keptuvėje. Viskas pavyks puikiai! :)