Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


Keptuvėje keptos ančiukų širdelės su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Keptuvėje keptos ančiukų širdelės su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže

Paskelbė:

Šios keptuvėje keptos ančiukų širdelės su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže – tai puikus ir neįprastas pasirinkimas tiems, kurie nori išbandyti naujus skonius ir mėgautis ne tik skaniu, bet ir maistingumu turtingu patiekalu. Ančiukų širdelės yra ne tik skanios, bet ir puikus baltymų bei geležies šaltinis, o saldžiarūgštis padažas suteikia patiekalui ypatingo skonio.


Kodėl Šis Patiekalas Naudingas?

  • Ančiukų širdelės: Ančiukų širdelės yra puikus baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis. Jos prisideda prie raudonųjų kraujo kūnelių gamybos, stiprina imunitetą ir palaiko energijos lygį. Be to, jos yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori įtraukti į savo mitybą daugiau šaltinių, skirtų stiprinti organizmą.

  • Daržovės: Paprika ir "Pak Choi" salotos – tai ne tik skanūs, bet ir vertingi maistinių medžiagų šaltiniai. Raudonoji paprika yra gausi vitaminais A ir C, kurie padeda palaikyti odos sveikatą ir stiprina imunitetą. "Pak Choi" salotos turi daug vitamino K ir folio rūgšties, padedančių kraujo krešėjimui ir audinių augimui.

  • Saldžiarūgštis padažas: Naudojant sojos padažą, pomidorų padažą ir ryžių actą, šis patiekalas įgauna malonų rūgštumą, kuris puikiai subalansuoja ančiukų širdelių ir daržovių skonį. Krakmolas suteikia padažui švelnią tekstūrą, kad jis būtų tikrai neatskiriama patiekalo dalis.


Ingredientai

  • šviežios ančiukų širdelės: 500 gramų (naudoju "Lapino puota" produkciją)
  • vanduo: 1,5 stiklinės
  • vištienos sultinys: 2 kubelių
  • svogūnai: ketvirtadalio 
  • lauro lapeliai: 2
  • raudonosios paprikos: 1 (nedidelės)
  • "Pak choi" salotos: 1
  • svogūnų laiškai: 4
Saldžiarūgščiam padažui:
  • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • ryžių actas: 3 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: 100 mililitrų
  • kukurūzų krakmolas: 2 arbatinių šaukštelių
  • vanduo: 3 valgomųjų šaukštų (kukurūzų krakmolui ištirpinti)
Patiekimui:
  • virti ryžiai (jeigu norisi)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nuo antienos širdelių nulupame plėvelę, nupjaustome riebalus bei perpjauname perpus.

2. Tada puode užviriname vandenį, sudedame sultinio kubelius, svogūną, lauro lapelius ir dedame nuvalytas širdeles.

3. Verdame maždaug pusvalandį ant vidutinio kaitrumo ugnies.

4. Po to išimame širdeles ir paliekame atvėsti.

5. Saldžiarūgštis padažas: Visus nurodytus ingredientus sudedame į prikaistuvį ir kai užverda, supilame vandenyje ištirpintą kukurūzų krakmolą. Paverdame dar keletą minučių.

6. Stipriai įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus ir sudedame šiaudeliais supjaustytą papriką.

7. Kepame pavartydami maždaug 60 sekundžių, tada dedame stambiau supjaustytą "Pak Choi" salotą, dar pakepame kelias minutes nuolatos maišydami, dedame antienos širdeles, paskrudiname, sudedame supjaustytus svogūnų laiškus bei supilame padažą. Išmaišome ir leidžiame padažui užvirti.

8. Patiekiame su virtais ryžiais (jeigu juos mėgstate), bet labai skanu ir be jų! Pasilepinam!