Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!

Paskelbė:
22 Gruodžio 2019
  • ančiukų širdelės: 500 gramų (naudoju "Lapino puota")
  • raudonosios paprikos: 1
  • mėlynieji svogūnai: 1
  • pievagrybiai: 200 gramų
  • balzamiko actas: 1,5 valgomojo šaukšto
  • sojos padažas: 1,5 valgomojo šaukšto
  • agavų sirupas: 1 valgomojo šaukšto (arba medus)
  • rūkyta malta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • grūsta čili paprika: žiupsnelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  1. Iš pradžių nuo širdelių nupjaustome riebaliukus bei perpjauname išilgai.
  2. Tuomet papriką supjaustome griežinėliais, svogūną - pusžiedžiais, o pievagrybius tiesiog į keturias dalis.
  3. Tada į gerai įkaitintą aliejų sudedame širdeles, pakepame maždaug 5 minutes, nupilame susidariusį skystį, įpilame šlakelį aliejaus ir kepame ant stiprios ugnies nuolatos maišydamos.
  4. Kai tik širdelės pradeda skrusti, beriame papriką, svogūną bei pievagrybius ir ant kaitrios ugnies kepame dažnai maišydamos, kol daržovės suminkštėja.
  5. Po to supilame actą, sojos padažą, agavų sirupą, suberiame paprikas, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišiusios pakaitiname keletą minučių.
  6. Patiekiame su mėgiamu garnyru: virtais ryžiais, virtais makaronais, bulvių koše arba pašildytu tortilijos gabaliuku. Lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: