Vištiena kinietiškai saldžiarūgščiame padaže su daržovėmis

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Vištiena kinietiškai saldžiarūgščiame padaže su daržovėmis

Paskelbė:

Šis kinietiškas vištienos patiekalas su saldžiarūgščiu padažu ir daržovėmis – tai puikus pasirinkimas visiems, kurie mėgsta lengvai paruošiamus, tačiau maistingus ir pilnus skonio patiekalus. Vištiena yra puikus baltymų šaltinis, o daržovės – vitaminų, mineralų ir skaidulų, kurie būtini mūsų kasdieniam sveikatingumui.

Cukinijos, morkos ir paprikos yra puikūs šaltiniai vitaminų A ir C, o imbieras ir česnakas turi stiprių priešuždegiminių savybių bei stiprina imuninę sistemą. Saldžiarūgštis padažas, kurio pagrindą sudaro medus ir sojos padažas, suteikia unikalų skonį ir kartu yra puikus būdas subalansuoti saldumo ir rūgštumo proporcijas, padedant virškinimui. Sezamo sėklos prideda traškumo ir papildomų sveikų riebalų.

Šis patiekalas ne tik sveikas, bet ir pilnas skonio, tad tiks tiek pietums, tiek vakarienei, o su virtais ryžiais tai taps puikiu, pilnaverčiu patiekalu, kuriuo galima mėgautis be kaltės.


Ingredientai

  • vištienos krūtinėlė: 200-300 gramų
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • jaunos cukinijos: 0,5
  • morkos: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • imbiero šaknis: gabaliuko
  • svogūnai: 0,5
  • geltonosios paprikos: 0,3
  • žaliosios paprikos: 0,3
  • raudonosios paprikos: 0,3
  • sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • medus: 3-4 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų padažas: 6 arbatinių šaukštelių
  • konservuoti kukurūzai: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • sezamo sėklos: žiupsnelio (arba pagal skonį, jeigu mėgstate - dėkite daugiau)



Recepto paruošimas

1. Pradžioje sausoje keptuvėje paskrudiname sezamo sėklas.

2. Tuomet vištienos krūtinėlę supjaustome vienodo dydžio gabaliukais.

3. Tada cukiniją supjaustome pusžiedžiais.

4. Morką supjaustome žiedeliais.

5. Svogūną supjaustome pusžiedžiais

6. Paprikas supjaustome šiaudeliais.

7. Nuluptą imbiero gabaliuką sukapojame.

8. Česnaką taip pat smulkiai sukapojame.

9. Po to įkaitiname aliejų keptuvėje.

10. Ant stiprios ugnies apskrudiname vištienos gabaliukus.

11. Pabaigoje įpilame sojos padažą, permaišome bei sudedame vištieną į dubenėlį.

12. Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, įpilame šauktą aliejaus. Daržovės kepame neilgai, kad visos išliktų traškios. Trumpai pakepdami bei pamaišydami dedame tokiu eiliškumu: morkos, svogūnai, imbieras, česnakas, paprikos bei cukinija.

13. Tada sudedame keptą vištieną, medų, pomidorų padažą bei gerai išmaišome. Keptuvę nukeliame nuo ugnies bei suberiame konservuotus kukurūzus, išmaišome.

14. Patiekiame su virtais ryžiais bei ant viršaus užberiame kepintų sezamo sėklų. Skanaus!