Orkaitėje keptos antienos kulšelės su moliūgų ir morkų piure
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Šis receptas – tai tikras delikatesas, kur antiena puikiai dera su švelniu ir saldžiu moliūgų bei morkų piure. Antiena, prieskoniuota aštriu karčiu kario ir raudonėlio deriniu, suteikia patiekalui gilų ir turtingą skonį, o moliūgų ir morkų piure – švelnumo ir natūralios saldumo gaivos. Tai puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek tiems, kurie nori pasimėgauti skaniu ir sotiu pietų patiekalu.
Kodėl šis patiekalas yra naudingas sveikatai?
Antiena: Tai baltymų šaltinis, turintis daug geležies, kuri svarbi kraujo formavimui ir energijos tiekimui organizmui. Be to, antiena taip pat turi daug vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas B12, niacinas ir selenas.
Moliūgas: Moliūgas yra puikus vitamino A ir C šaltinis, taip pat turi daug skaidulų, kurios gerina virškinimą ir padeda palaikyti sveiką odą.
Morkos: Morkos yra žinomos dėl savo didelio kiekio beta-karotino, kuris virsta vitaminu A ir padeda stiprinti imunitetą bei gerina regėjimą. Taip pat jie turi daug antioksidantų, kurie kovoja su uždegimais.
Česnakas: Česnakas turi antibakterinių, priešgrybelinių ir priešuždegiminių savybių. Jis taip pat padeda stiprinti širdį, gerina kraujotaką ir turi teigiamą poveikį imuninės sistemos funkcijai.
Ingredientai
- antienos kulšelės: 500 gramų
- maltas karis: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malta aštri raudonoji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
- džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
- džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska
- malti juodieji pipirai
- alyvuogių aliejus: šlakelio
- česnakas: 5 didelių skiltelių (neluptų)
- moliūgas: 500 gramų (svoris be žievelės ir be sėklų)
- morkos: 1
- sviestas: 50 gramų
- druska
- malti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Antienos kulšelės: Pirmiausia išvardintus prieskonius sumaišome dubenėlyje.
2. Tuomet į kepimo skardą dedame antienos kulšeles, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome iš abiejų pusių prieskonių mišiniu bei gerai įtriname.
3. Šalia išdėliojame neluptas česnako skilteles.
4. Kepame iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
5. Moliūgų ir morkų piure: Į puodą dedame kubeliais supjaustytą moliūgą bei morką. Užpilame vandeniu ir verdame tol, kol daržovės suminkštėja.
6. Tada nupilame vandenį, dedame sviestą, iškeptas česnako skilteles be žievelės, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską "sublenderiuojame" iki vientisos masės.
7. Galiausiai iškeptas antienos kulšeles patiekiame su pasiruošta moliūgų piure. Lepinamės!
Panašūs receptai











