Kalakuto širdelių troškinys su daržovėmis ir grietine

Kategorija: Kalakutiena / Vištiena ir paukštiena


Kalakuto širdelių troškinys su daržovėmis ir grietine

Paskelbė:
16 Balandžio 2022
Turiu prisipažinti, kad ko jau, bet kalakutienos širdelių mano virtuvėje dar niekada nebuvo. Tačiau atėjo pirmas kartas. Kadangi niekada jų nebuvau ruošusi, pradėjau žvalgytis po užsienietiškus interneto portalus ir ieškojau kažko paprasto, nes pirmam kartui nenorėjau jų sugadinti ruošdama kažkokį labai sudėtingą patiekalą. Galiausiai radau troškinį su šaldytomis daržovėmis ir grietine. Visų likusių ingredientų turėjau namie, tai receptas buvo pats tas! Tad ėmiausi darbo. Galutinis rezultatas pranoko lūkesčius, atrodo viskas taip paprasta, o skonis nuostabus. Tad nusprendžiau, kad šis receptas vertas ir Jūsų dėmesio. Būtinai pamėginkite! 



Ingredientai



  • kalakuto širdelės: 1 kilogramo
  • šaldytas morkų ir žirnelių mišinys: 400 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • mėgstami prieskoniai
  • poras: gabaliuko
  • grietinė: 2-3 valgomųjų šaukštų

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių kalakuto širdeles apvirkite vandenyje tiek, kad jos suminkštėtų.
2. Paskui nukoškite bei supjaustykite griežinėliais.
3. Tuomet keptuvėje pakepinkite daržovių mišinį, supjaustytą smulkiai porą bei prieskonius su druska.
4. Dėkite supjaustytas kalakuto širdeles, užpilkite vandeniu (kad apsemtų iki pusės bei troškinkite ant mažos ugnies maždaug 10-15 minučių.
5. Po to dėkite porą šaukštų grietinės bei dar kiek pakaitinkite. Jeigu reikia - dar šiek tiek pasūdykite. Patiekite ir skanaukite!
6. Pastebėjimas: Man labai gardu šį patiekalą valgyti su virtomis bulvėmis.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: