Sultingi vištienos ketvirčiai kepti apelsinų sultyse

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Sultingi vištienos ketvirčiai kepti apelsinų sultyse

Paskelbė:

Šis receptas sujungia gaivų apelsinų skonį su švelnia vištienos mėsa ir aromatingais prieskoniais, suteikdamas ne tik nuostabų skonį, bet ir sultingumą. Apelsinų sultys ir vynas suteikia vištienai nepakartojamą skonį, o sviestas su prieskoniais įkvepia skonio gilumą ir švelnumą. Patiekalas yra paprastas, tačiau elegantiškas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam pietums, tiek šventinėms progoms.


Kodėl verta išbandyti šį patiekalą?

  • Vištiena: Tai puikus baltymų šaltinis, turintis mažai riebalų, tačiau lengvai virškinamas. Vištienos mėsa yra puikus pasirinkimas tiek sveikos mitybos, tiek skanių patiekalų mėgėjams.

  • Apelsinai: Apelsinų sultys suteikia gaivumo, o vitaminai C ir A stiprina imunitetą ir prisideda prie odos sveikatos. Apelsinai taip pat turi antioksidantų, kurie kovoja su uždegimais ir padeda apsaugoti organizmą.

  • Vynas ir sviestas: Vynas suteikia šiam patiekalui subtilų skonį, o sviestas prisideda prie sultingumo ir kreminės tekstūros.

  • Česnakas: Tai natūralus antibakterinis ingredientas, kuris praturtina patiekalo skonį ir yra naudingas sveikatai.


Ingredientai

  • vištienos ketvirčiai: 2
  • apelsinai: 2
  • česnakas: 2 skiltelių (didelių)
  • sviestas: 50 gramų
  • nesaldus baltas vynas: 120 mililitrų
  • džiovintas raudonėlis: 1 valgomojo šaukšto
  • saldžiosios paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
  • druska


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nulupkite česnako skilteles bei jas susmulkinkite.

2. Tuomet vištienos ketvirčius sudėkite į kepimo indą aukštesniais kraštais (aš pati kepiau stikliniame inde). Ketvirčius apibarstykite druska iš abiejų pusių bei gerai įtrinkite.

3. Paskui vištieną įtrinkite susmulkintu česnaku.

4. Tada apelsinus perpjaukite perpus ir išspauskite sultis ant ketvirčių.

5. Jeigu turite laiko ir niekur neskubate, tai galima palikti vištieną pasimarinuoti šaldytuve keletą valandų.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

7. Keptuvėje išlydykite sviestą ant vidutinio kaitrumo ugnies. Suberkite paprikos miltelius bei džiovintą raudonėlį.

8. Pakepinkite maždaug 30 sekundžių nuolatos maišydami, tuomet supilkite vyną ir pakaitinkite keletą minučių, kol išgaruos alkoholis.

9. Sviesto bei prieskonių mišinį užpilkite ant vištienos. Ketvirčius apverskite taip, kad viršutinė ketvirčio pusė liestų kepimo indo dugną bei dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug pusvalandį.

10. Paskui vištieną apverskite, užpilkite susidariusiu nuo kepimo skysčiu ir kepkite dar 30 maždaug pusvalandį, kol vištiena dailiai apskrus. Kepimo metu vištieną galima kelis kartus vis užpilti skysčiu.

11. Ketvirčius patiekite užpiltus susidariusiu skysčiu bei su mėgiamais garnyrais. Skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook