Apelsininiai vištienos ketvirčiai su spanguolių padažu ir daržovėmis
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Ingredientai
- Vištienos ketvirčiai: 4 vnt.
- Apelsinai: 2 vnt.
- Česnakai: 3 skiltelės
- Medus: 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
- Cinamonas: 1 arb. š.
- Malta paprika: 1 arb. š.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Spanguolės: 200 g (šaldytos)
- Cukrus: 80 g
- Apelsinų sultys: 100 ml
- Apelsino žievelė: nuo 1 vnt.
- Cinamonas: 0,5 arb. š.
- Medus: 1 valg. š.
- Druska: žiupsnelis
- Bulvės: 8 vnt.
- Morkos: 4 vnt.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Bulvių prieskoniai: 2 arb. š.
Recepto paruošimas
1. Pasiruošti visus ingredientus.
2. Iš vieno apelsino išspausti sultis ir jas supilti į dubenėlį.
3. Prie sulčių supilti alyvuogių aliejų.
4. Suberti visus prieskonius - cinamoną, papriką, druską, pipirus.
5. Įspausti česnakus ir sudėti medų. Viską labai gerai išmaišyti.
6. Vištienos ketvirčius gerai nusausinti.
7. Perkelti ketvirčius į dubenį ir supilti visą marinatą. Gerai įtrinti mėsą, uždengti dubenį plėvele ir perkelti į šaldytuvą bent 2 val. Po valandos ketvirčius galima apversti, kad marinatas įsigertų visur.
8. Pasimarinavusią vištieną perkelti į kepimo indą ir kepti 200 C temperatūros orkaitėje apie 40-50 min.
9. Garnyrui daržoves nuskusti, supjaustyti skiltelėmis ar pagaliukais, pagardinti druska, pipirais, bulvių prieskoniais, įpilkti šiek tiek aliejaus, viską išmaišyti ir sudėti į skardą. Kepti orkaitėje kartu su vištiena. Daržovės palengva iškeps, bet neapskrus per stipriai, jeigu bus kepamos po vištiena. Kepti apie 40 min.
10. Bebaigiant vištienai kepti spanguolių padažui paruošti šaldytas spanguoles sudėti į nedidelį puodą.
11. Iš apelsinų išspausti sultis. Priklausomai nuo jų sultingumo, reikės 1 ar 2 apelsinų, viso sulčių reikia apie 100 ml, jas supilti ant spanguolių.
12. Ant spanguolių sudėti medų ir suberti cukrų.
13. Į puodą suberti cinamoną ir žiupsnelį druskos.
14. Nuo apelsino nutarkuoti žievelę ir sudėti į puodą.
15. Puodą dėti ant vidutinės kaitros ir užvirinti. Kai užvirs, kaitrą šiek tiek sumažinti ir kartais pamaišant spanguoles virti apie 15min., jos išsileis, o pats padažas sutirštės.
16. Iškepusią vištieną palikti pailsėti bent 5 min ir tuomet patiekti su spanguolių padažu ir daržovėmis.