Kepta antis su apelsinais, obuoliais ir slyvomis

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Kepta antis su apelsinais, obuoliais ir slyvomis

Paskelbė:

Šis receptas – tai tobulo skonio ir aromato derinys, kuriame susijungia saldumas, rūgštelė ir švelnumas. Kepta antis su apelsinais, obuoliais ir slyvomis yra ne tik nuostabiai skanus, bet ir atrodo išskirtinai elegantiškai ant stalo, todėl tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam patiekalui. Padažas iš kepimo skysčio, apelsinų, slyvų ir romo suteikia paukštienai gilią skonio niuansą, kuris nepalieka abejingų.


Kodėl ši antis naudinga sveikatai?


  • Baltymai ir geležis – Antis yra puikus baltymų šaltinis, taip pat ji suteikia organizmui būtinų mineralų, tokių kaip geležis, kuri padeda užtikrinti gerą kraujo cirkuliaciją ir padidina energiją.

  • Vitaminai – Apelsinai ir obuoliai yra puikūs vitamino C ir skaidulų šaltiniai, kurie stiprina imuninę sistemą ir prisideda prie sveikos virškinimo sistemos.

  • Antioksidantai – Džiovintos slyvos yra natūralus antioksidantų šaltinis, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir gali prisidėti prie širdies sveikatos palaikymo.


Ingredientai

  • antys: 1
  • apelsinai: 1 (labai didelio)
  • obuoliai: 4
  • džiovintos slyvos: 1 didelės saujos
  • bulvės: kelių
  • česnakas: 2 skiltelių
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • tamsus romas: 0,5 stiklinės
  • druska
  • cukrus
  • rytietiški paukštienos prieskoniai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išmarinuojame antį (druska, cukrus, česnakas, rytietiški paukštienos prieskoniai) bei sudedame į plastikinę dėžutę ir laikome 2-3 paras.

2. Jau kepimo dieną užmerkiame slyvas rome.

3. Tada antį kepame kepimo skardoje. Prieskoniuotą mėsą užpilame vendančiu vandeniu, kad nusiplautų prieskoniai į skardą.

4. Tuomet supjaustome labai didelį ir sultingą apelsiną į keturias dalis. Tris iš jų įspaudžiame ant anties, o vieną neišspaustą, kurią naudosime padažui, sudedame (odele į apačią) kepti su antimi.

5. Sandariai uždengiame su folija ir kepame 90 minučių.

6. Tuomet sudedame bulves bei slyvas. Slyvas sudedame krūvelėmis, kad po to jų nereikėtų po visą skardą gaudyti. Dar po 40 minučių atidengiame foliją ir nupilame visą ten esantį skystį į padažinę. Galite skystį išsemti ir samteliu. Pasigriebiame tuo pačiu sultingą apelsino ketvirtėlį.

7. Padažinės viršuje susikaupusius riebalus vėl gražiname atgal pas kepamą antį, sudedame perpus pjaustytus obuolius ir dar kartą sandariai uždengiame su folija. Su obuoliais kepame antį 20 min.

8. Paskui, leidžiame dar maždaug 10-15 minučių ančiai pabūti orkaitėje.

9. Per tą laiką, padarome padažą: Į nedidelį puodą supilame padažinėje esantį skystį, išspaudžiame kepusio apelsino sultis, supilame nuo slyvų likusį romą ir įdedame medaus.

10. Viską užviriname ir paverdame maždaug 5 minutes. Žinoma, padažą kaip ir visas sriubas, reikia paragauti ar ko pagal skonį netrūksta. Jeigu jis visiškai jus tenkina, galima pilti į padažinę, traukti iš orkaitės antį ir kviesti namiškius prie stalo. Skanaus!