Smidrais įdarytos viščiukų krūtinėlės su vyno padažu

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Smidrais įdarytos viščiukų krūtinėlės su vyno padažu

Paskelbė:

Šis patiekalas - tai išskirtinis, elegantiškas ir sodrus skonis, idealiai tinkantis ypatingoms progoms. Vištienos krūtinėlės, įdarytos fetos sūriu ir smidrais, apvyniotos rūkytu kumpiu ir patiekiamos su rafinuotu baltojo vyno padažu. Tai tikras kulinarinis šedevras, kuris nustebins savo skonių deriniu ir švelniu padažu.


Nauda sveikatai:


  • Vištiena – puikus baltymų šaltinis, turintis mažai riebalų, todėl tinka ir sveikai mitybai.
  • Smidrai – puikus vitaminų A, K ir folio rūgšties šaltinis, padedantis stiprinti imunitetą ir gerinti virškinimą.
  • Fetos sūris – suteikia kremiškumo ir kalcio, tačiau yra mažiau riebus nei daugelis kitų sūrių.
  • Vyno padažas – naudojamas su sviestu, jis suteikia patiekalui gilumo ir sodrumo be perteklinių riebalų.


Ingredientai

  • vištienos krūtinėlės: 4
  • rūkytų kumpio griežinėlių: 4 (plonai atpjautų)
  • fermentinio sūrio griežinėlių: 4
  • druska
  • malti juodieji pipirai
Įdarui:
  • fetos sūrio: 50-60 gramų
  • česnako skiltelių: 2
  • šviežių smidrų ryšulėlio: 1
  • saujelės smulkintų žalumynų: 1 (svogūnų laiškai, peletrūinai, petražolės)
  • druska
  • malti pipirai
  • Padažui: 
  • kiaušinių trynių: 3
  • baltojo vyno: 3 šaukštų
  • baltojo vyno acto: 3 šaukštų
  • sviesto: 200 gramų
  • vandens: 1 šaukšto
  • druska
  • malti pipirai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištienos filė nuplauname, nusausiname bei įtriname su druska ir pipirais. Paliekame mėsą pasimarinuoti, kol išsivirsime smidrus.

2. Tada smidrus nuplauname, kotelius nuskutame, galiukus nupjauname, surišame į ryšulėlį, įstatome į siaurą bei aukštą puodą su verdančiu vandeniu. Vanduo turėtų apsemti tik pusę smidrų stiebų. Paverdame maždaug 4 minutes. Išgriebiame, nuvarvinname bei atvėsiname.

3. Tuomet įdarui smulkiai sukapojame fetą, sudedame trintus česnakus, smulkintus žalumynus bei viską abai gerai ištriname. Pagardiname su druska bei pipirais. Krūtinėlę labai lengvai pamušame. Ant mėsos dedame sūrio įdaro, į jį įspaudžiame kelis smidrus bei viską susukame į ritinėlį. Suktinuką apvyniojame kumpio griežinėliu bei sutvirtiname mediniu smeigtuku.

4. Kepame maždaug 30 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Prieš baigdamos kepti ant kiekvieno suktinuko uždedame po sūrio griežinėlį.

5. Kol mūsų kepsniai kepa, pagaminame vyno padažą. Į keptuvę supilame actą, vyną bei įberiame žiupsnelį pipirų. Verdame kelias minutes. Į keptuvę įpilame šaukštą vandens, išmaišome be nukeliame nuo ugnies. Padažą truputėlį atvėsiname. Į puodą įpilame litrą vandens, užviriname bei įstatome kitą indą su padažu. Į jį įmaišome kiaušinių trynius. Lėtai maišome maždaug 3–4 minutes, kol padažas ims tirštėti. Tuomet sudedame sviestą bei maišome, kol išsilydys. Jei reikia, paskaniname druska bei pipirais. Galiausiai, į stalą įdarytas krūtinėles patiekiame su vyno padažu. Tikras gardumėlis!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook