Vištienos krūtinėlė su smidrais, citrininiame medaus-grietinėlės padaže

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Vištienos krūtinėlė su smidrais, citrininiame medaus-grietinėlės padaže

Paskelbė:
18 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė: 600 g
  • Sviestas: 120 g (2 x 60 g)
  • Medus: 2 v.š.
  • Vištienos sultinys: 100 g
  • Česnakas: 4 skiltelės
  • Grietinėlė: 100 g
  • Citrinos sultys: 1 v.š.
  • Druska ir pipirai: pagal skonį
  • Aliejus: šlakelis
  • Smidrai: 10 vnt.



Recepto paruošimas

1. Vištienos krūtinėlę gausiai įtriname druska ir pipirais.

2. Keptuvėje įkaitiname pusę sviesto kiekio, leidžiame jam ištirpti, tuomet dedame medų ir viską gerai išmaišome.

3. Į šį mišinį dedame vištieną ir apkepame iš visų pusių po 2 minutes. Apkepus, vištieną atidedame į šalį.

4. Į tą pačią keptuvę dedame likusį sviestą ir jį ištirpiname.

5. Įdedame smulkintą česnaką ir kepame apie 1 minutę, kol skonis išsiskleis. Įpilame sultinį ir grietinėlę, pagardiname druska ir pipirais bei įpilame citrinos sultis. Leiskite padažui virti apie 5 minutes, kol šiek tiek sutirštės.

6. Kitoje keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir trumpai pakepiname smidrus, kad jie išliktų traškūs.

7. Vištieną kartu su smidrais grąžiname į keptuvę su padažu, dedame keletą citrinos griežinėlių.

8. Keptuvę su visa vištiena dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepame apie 15 minučių, kol mėsa pilnai iškeps.

9. Santrauka: Šis vištienos krūtinėlės receptas su citrininiu medaus-grietinėlės padažu ir smidrais yra elegantiškas, bet tuo pačiu ir lengvai paruošiamas. Patiekalas yra pilnas skonio ir aromato, o subtili padažo struktūra sukuria prabangos įspūdį. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pietų stalui, tiek ypatingoms progoms.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: