Grill vištiena pipiriniame-grietinėlės padaže

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Grill vištiena pipiriniame-grietinėlės padaže

Paskelbė:

Grill vištiena pipiriniame-grietinėlės padaže


Šis receptas – ideali alternatyva tiems, kurie mėgsta sveikus ir skanius patiekalus su lengvu, tačiau pilnu skonio užbaigimu. Grill vištiena, kepta ant griliaus arba grilio keptuvėje, tampa sultinga ir išlaiko savo natūralų skonį. Pipirinis-grietinėlės padažas suteikia patiekalui malonų pikantiškumą ir kreminį tekstūrą, kurioje puikiai susijungia visi aromatai. Šis patiekalas gali tapti jūsų nauju mėgstamiausiu pasirinkimu, norintiems sužavėti svečius arba tiesiog pasimėgauti skaniu ir maistingu maistu.


Kodėl šis patiekalas naudingas sveikatai?


Vištienos krūtinėlės yra puikus baltymų šaltinis, kuris padeda raumenų augimui ir atsigavimui po fizinio krūvio. Grietinėlė suteikia kreminę tekstūrą, tačiau, naudojant mažesnio riebumo variantus, šis patiekalas gali būti ir sveikesnis. Pipirai ir čiobreliai yra žinomi dėl savo antioksidantinių savybių, padedančių kovoti su uždegimais ir gerinantys virškinimą. Rozmarinas taip pat pasižymi daugybe naudingų savybių, įskaitant imuniteto stiprinimą ir uždegimų mažinimą.


Ingredientai

  • vištienos krūtinėlės: 1
  • grietinėlė: 100 mililitrų
  • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • kvapnieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • citrinpipiriai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • čiobrelis
  • rozmarinas


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite.

2. Padalinkite ją į keletą plonesnių gabalėlių, atsargiai pamuškite, kad būtų vienodo storio.

3. Apibarstykite druska ir mėgstamais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

4. Įkaitinkite kepsninę ar grilio keptuvę.

5. Kepkite vištieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, bet neperkepkite, kad mėsa išliktų sultinga.

6. Tuo metu, kitame puode ant silpnos ugnies, supilkite grietinėlę.

7. Suberkite juoduosius ir kvapniuosius pipirus, taip pat citrinpipirius. Įberkite žiupsnelį susmulkinto čiobrelio ir rozmarino pagal skonį.

8. Virkite padažą 5-10 minučių, kol jis truputį sutirštės ir susimaišys visi skoniai.

9. Iškeptą vištieną dėkite į lėkštę ir užpilkite pipiriniu-grietinėlės padažu.

10. Patiekite su pasirinktu garnyru ir mėgaukitės šiuo kreminiu ir aromatingu patiekalu!

11. Santrauka: Grill vištiena pipiriniame-grietinėlės padaže yra lengvai paruošiamas, aromatingas ir maistingas patiekalas, kuriame vištiena tampa ypatingai sultinga ir puikiai dera su kreminiu pipiriniu padažu.