Vištienos troškinys su svogūnais, paprikomis ir grietine
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Vengriškas "Chicken Paprikash"
Vengriškas "Chicken Paprikash" – tai šiltas, kvapnus ir sotus patiekalas, populiarus Vengrijos virtuvėje. Šis vištienos troškinys su saldžios ir aštrios paprikos padažu bei grietine pasižymi nuostabiu skonių deriniu, kuris puikiai tinka bet kokiai progai. Vištiena, troškinta su paprikomis, česnakais ir pomidorais, sukuria sultingą, švelnų padažą, kuris patiekalui suteikia ne tik aromato, bet ir tikro vengriško skonio.
Kodėl "Chicken Paprikash" naudingas sveikatai?
Vengriškas vištienos paprikashas yra ne tik skanus, bet ir gana sveikas patiekalas. Vištiena yra puikus baltymų šaltinis, kuris reikalingas raumenų atstatymui ir augimui. Paprikos, tiek raudonosios, tiek žaliosios, yra gausios vitaminų, ypač vitamino C, kuris stiprina imunitetą ir apsaugo nuo peršalimo. Be to, paprika yra puikus antioksidantas, kuris padeda kovoti su uždegimais ir pagerina odos būklę.
Grietinė, naudojama šiam patiekalui, suteikia švelnumo ir papildomai tiekia kalcio, kuris yra svarbus kaulams ir dantims. Saldžioji ir aitrioji paprika – pagrindiniai prieskoniai – taip pat turi priešuždegiminių savybių, o jų vartojimas gali skatinti virškinimą ir padėti kovoti su skausmais bei uždegimais.
Ingredientai
- svogūnų: 2 (didelių)
- česnako: 3 skiltelių
- vištienos: ~500 gramų arba pagal skonį (naudojau vištienos blauzdeles be sąnario)
- sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
- druskos
- pipirų
- maltos saldžiosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
- maltos aitriosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
- vištienos sultinio: 200 mililitrų
- konservuotų pomidorų savo sultyse: 1 skardinės
- 30% riebumo grietinės: 300 gramų
- žalių paprikų: 1 (vid. dydžio)
- raudonų paprikų: 1 (vid. dydžio)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių gilioje keptuvėje arba puode ištirpinkite sviestą, sudėkite vištieną bei apkepinkite iki gražios auksinės spalvos plutelės.
2. Tuomet sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytas paprikas, traiškytas česnakų skilteles ir "plunksnomis" pjaustytus svogūnus.
3. Pakepinkite viską dar maždaug 7 minutes ant vidutinio kaitrumo ugnies.
4. Tada suberkite prieskonius, supilkite sultinį, sudėkite konservuotus pomidorus, sumažinkite ugnį ir, uždengusios dangčiu, troškinkite maždaug 20 minučių.
5. Po to dėkite grietinę, viską gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu bei troškinkite dar apie 7 minutes.
6. Pagal poreikį, dar įdėkite prieskonių.
7. Patiekite ir skanaukite!
Panašūs receptai











