Vištienos šlaunelės, įdarytos saulėje džiovintais pomidorais ir sūriu
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Vištienos šlaunelės be kaulo: 600 g
- Saulėje džiovinti pomidorai (aliejuje): 100 g
- Kietasis sūris: 50 g
- Česnakas: 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus (iš pomidorų konservų): 2 valg. šaukštai
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pasiruoškite vištieną. Šlauneles perpjaukite horizontaliai, kad susidarytų kišenėlės. Įtrinkite druska ir pipirais.
2. Paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus ir sumaišykite su tarkuotu sūriu bei trintu česnaku.
3. Įdarykite vištieną. Į šlaunelėse padarytas kišenėles sudėkite paruoštą įdarą ir užsekite dantų krapštukais.
4. Kepkite. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir kaitinkite.
5. Vištienos šlauneles apkepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes, kol jos taps auksinės spalvos.
6. Galutinis kepimas. Perkelkite keptuvę į įkaitintą 180°C orkaitę ir kepkite dar 20 minučių, kol mėsa pilnai iškeps.
7. Patiekite. Patiekite su šviežiomis salotomis arba bulvių koše.
8. Santrauka: Vištienos šlaunelės su saulėje džiovintais pomidorais ir sūriu – tai gardus ir maistingas patiekalas, suteikiantis organizmui baltymų, vitaminų ir antioksidantų.