Sultingos ir lipnios vištienos šlaunelės orkaitėje
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Balzamiko actas: 4 v.š.
- Medus: 4 v.š.
- Cukrus: 4 v.š.
- Sojų padažas: 2 v.š.
- Česnakas: 4 skiltelės
- Maltų pipirų: pagal skonį
- Vištienos šlaunelės: ~10 vnt.
Recepto paruošimas
1. Paruoškite marinatą: smulkiai supjaustykite česnako skilteles ir sumaišykite su balzamiko actu, medumi, cukrumi, sojų padažu ir maltais pipirais.
2. Marinuokite vištieną: sudėkite vištų šlauneles į dubenį su paruoštu marinatu ir gerai išmaišykite, kad mėsa būtų tolygiai padengta. Uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį.
3. Įkaitinkite orkaitę: prieš kepdami, įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
4. Kepkite vištieną: išimkite šlauneles iš marinato (marinatą pasilikite) ir sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje 25 minutes.
5. Aptepkite padažu: po 25 minučių kepimo, ištraukite skardą ir aptepkite šlauneles likusiu marinatu.
6. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 15 minučių, kol mėsa taps auksinės spalvos ir lipni.
7. Patiekite: išimkite vištieną iš orkaitės ir leiskite kelias minutes pailsėti.
8. Patiekite su pasirinktu garnyru, pavyzdžiui, ryžiais ir šviežių agurkų salotomis.