Sultingos ir lipnios vištienos šlaunelės orkaitėje

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Sultingos ir lipnios vištienos šlaunelės orkaitėje

Paskelbė:
21 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Balzamiko actas: 4 v.š.
  • Medus: 4 v.š.
  • Cukrus: 4 v.š.
  • Sojų padažas: 2 v.š.
  • Česnakas: 4 skiltelės
  • Maltų pipirų: pagal skonį
  • Vištienos šlaunelės: ~10 vnt.


Recepto paruošimas

1. Paruoškite marinatą: smulkiai supjaustykite česnako skilteles ir sumaišykite su balzamiko actu, medumi, cukrumi, sojų padažu ir maltais pipirais.

2. Marinuokite vištieną: sudėkite vištų šlauneles į dubenį su paruoštu marinatu ir gerai išmaišykite, kad mėsa būtų tolygiai padengta. Uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį.

3. Įkaitinkite orkaitę: prieš kepdami, įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

4. Kepkite vištieną: išimkite šlauneles iš marinato (marinatą pasilikite) ir sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje 25 minutes.

5. Aptepkite padažu: po 25 minučių kepimo, ištraukite skardą ir aptepkite šlauneles likusiu marinatu.

6. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 15 minučių, kol mėsa taps auksinės spalvos ir lipni.

7. Patiekite: išimkite vištieną iš orkaitės ir leiskite kelias minutes pailsėti.

8. Patiekite su pasirinktu garnyru, pavyzdžiui, ryžiais ir šviežių agurkų salotomis.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: