Vištiena garų puode

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Vištiena garų puode

Paskelbė:
24 Lapkričio 2023

Ingredientai


  • vištienos šlaunelės: 6
  • česnakas: 6 skiltelių
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: pagal skonį
  • sausi vištienos prieskoniai: pagal skonį
  • itališkos žolelės: pagal skonį
  • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų



Recepto paruošimas

1. Susiruoškite ingredientus. Aš turėjau 6 vištienos šlauneles, bet galite paimti bet kokias vištienos dalis, kurias labiausiai mėgstate.

2. Nulupkite česnaką. Aš naudoju vieną skiltelę kiekvienai šlaunelei. Išspauskite česnaką.

3. Giliame dubenyje sumaišykite - česnaką, druską, pipirus, vištienos prieskonius, itališkas žoleles.

4. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Taip pat galite daržovių aliejaus, bet su alyvuogių man skaniau, maždaug 0,5 arbatinio šaukštelio ant vienos šlaunelės.

5. Viską gerai išmaišykite. Aromatas bus tiesiog nuostabus.

6. Nuplaukite šlauneles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

7. Į paruoštą mišinį dedame šlauneles, gerai išmaišome, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą marinuotis bent 30 minučių. Bet kuo ilgiau kojos bus marinate, tuo bus skaniau.

8. Paimame dvigubo katilo indą ir išdėliojame marinuotas vištienos šlauneles. Taip pat ant vištienos dedame visus marinato likučius, nieko neišmeskite). Patiekalą kepame 50 minučių garų puode.

9. Paruoštos vištienos šlaunelės labai minkštos, kvapnios! Jas galite valgyti tiek karštas, tiek šaltas. Česnako skonio visai nesijaučia, o skonis gaunasi nuostabus.

10. Patiekalą patiekite su šviežiomis arba konservuotomis daržovėmis. Garnyrui itin tinka virti ryžiai arba bulvių košė. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: