Vištiena, įdaryta feta ir džiovintais pomidorais

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Vištiena, įdaryta feta ir džiovintais pomidorais

Paskelbė:
14 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • vištienos krūtinėlių: 1
  • fetos sūrio: 150 gramų
  • džiovintų pomidorų aliejuje: 4
  • kapotų bazilikų: 1 valgomojo šaukšto
  • saldžiųjų paprikos miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų (kepimui)
  • druskos: žiupsnelio
  • juodųjų pipirų: žiupsnelio



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia, džiovintus pomidorus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su susmulkinta feta bei bazilikais.

2. Vištienos krūtinėlę perpjaukite pusiau ir įtrinkite ją maltomis saldžiomis paprikomis, druska ir pipirais.

3. Tuomet krūtinėlėje padarykite kišenę ir ją užpildykite fetos ir pomidorų mišiniu.

4. Kišenės kraštus susekite dantų krapštukais, kad įdaras liktų vietoje.

5. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir vištienos krūtinėlę apkepkite, kol iš išorės įgaus gražų auksinį atspalvį.

6. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite dar apie 5 minutes iš abiejų pusių, kol vištiena pilnai iškeps viduje.

7. Nuimkite vištieną nuo ugnies, trumpam leiskite atvėsti, kad būtų lengviau pjaustyti, ir skanaukite su mėgstamomis daržovėmis ir/ar virtais ryžiais.

8. Santrauka: Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas norintiems sveiko, greitai paruošiamo ir gardaus valgio. Vištienos ir feta sukuria baltymų gausų patiekalą, kuriame dera kreminė tekstūra ir sodrus skonis. Paprasti ingredientai bei trumpas kepimo laikas leidžia šį receptą įtraukti į kasdienį meniu.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: