Vištų šlaunelės su česnaku ir citrina baltojo vyno padaže

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Vištų šlaunelės su česnaku ir citrina baltojo vyno padaže

Paskelbė:
05 Vasario 2020
Reikės:

8 vištienos šlaunelių
20 česnako skiltelių
2 šaukštų sviesto
šaukšto alyvuogių aliejaus
1 citrinos

Padažui reikės:

2 šaukštų miltų
apie 120 ml sauso baltojo vyno
500 ml vištienos sultinio
maltų pipirų
druskos

Gaminimas
  1. Įkaitiname sviestą ir alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje. Vištų šlauneles apskrudiname iš visų pusių, tad sudedame česnako skilteles ir dar truputį pakepiname. Vištieną sudedame į karščiui atsparų indą ir išdėliojame tolygiai česnako skilteles bei citrinos griežinėlius.
  2. Keptuvėje tuose pačiuos riebaluose nuolat maišydami pakepiname miltus. Toliau maišant supilame vyną ir sultinį. Užviriname ir toliau kaitiname, kol padažas sutirštės. Pagardiname druska ir pipirais.
  3. Pasigamintu padažu apliejame vištienos šlauneles, indą uždengiame ir pašauname į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 40 – 45 minutes.
  4. Patiekiame su ryžiais arba bulvėmis. Apibarstome petražolėmis.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: