įdaryta vištiena su mocarela ir keptomis bulvėmis
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė: 3 vienetai
- Mocarelos sūris: apie 100 g
- Saulėje džiovinti pomidorai: 4-5 vienetai
- Jalapeno: pagal skonį (nebūtina)
- Prieskoniai: druska, pipirai, raudonoji paprika, bazilikas – pagal skonį
- Bulvės: apie 500 g
- Česnakas: 1 skiltelė
- Alyvuogių aliejus: 1 šaukštas
Recepto paruošimas
1. Vištienos krūtinėles nuplaukite, nusausinkite, ir kiekvieną krūtinėlę įpjaukite išilgai, kad būtų galima įdėti įdarą.
2. Vištieną ištrinkite prieskoniais: druska, pipirais, paprika ir baziliku.
3. Įpjovose užpildykite mocarelos, saulėje džiovintų pomidorų ir jalapeno gabaliukais. Kad sūris nepabėgtu, vištienos krūtinėlę sutvirtinkite dantų krapštukais.
4. Bulves nulupkite, supjaustykite į ketvirčius, apibarstykite prieskoniais ir įtrinkite česnaku.
5. Paruoštas vištienos krūtinėles ir bulves dėkite į kepimo skardą. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
6. Skardą įdėkite į įkaitintą orkaitę iki 180°C temperatūros ir kepkite apie 45 minutes, kol vištiena ir bulvės taps auksinės spalvos ir pilnai iškeptos.
7. Santrauka: Šis „vieno puodo“ patiekalas suteikia puikų skonio ir maistinių medžiagų balansą. Vištiena su mocarela ne tik suteikia sotumo, bet ir reikalingų maistinių medžiagų, tokių kaip baltymai ir kalcis, o keptos bulvės suteikia lengvą, traškų priedą prie patiekalo.