Azijietiškas vištienos troškinys su brokoliais, medumi, sojos padažu ir sezamo sėklomis
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Šiandien viename receptų žurnale aptikau šį azijietišką vištienos troškinį ir iškart žinojau, kad gaminsiu. Nes kodėl ne? Gi troškinys, negali gautis neskaniai. Peržvelgiau ingredientus, jie visai paprasti, kaip tik turėjau brokolio, tad net nereikėjo bėgti į parduotuvę. Ėmiausi gamybos ir nustebau, kaip greitai šis troškinys pasigamino. Paragavom ir labai patiko, visi ingredientai puikiai derėjo tarpusavyje ir sukūrė nuostabų patiekalą. Jis iškart pateko į mano sąrašą "būtinai kartosiu". Nieko nelaukdami, pamėginkite ir Jūs, tikrai neliksite nusivylę.
1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų.
2. Suberiame kubeliais susmulkintą svogūną ir kepame, kol svogūnas pagels.
3. Kai svogūnas pagelsta, suberiame kubeliais supjaustytą vištieną ir kelias minutes pakepame.
4. Tada brokolius sudedame į vištieną (jeigu naudosite visą brokolį - prieš tai supjaustykite jį žiedynais).
5. Pagal savo skonį pagardinkite druska, pipirais ir imbieru. Patroškinkite dar kelias minutes.
6. Tuomet sudėkite medų ir sojos padažą. Viską gerai išmaišę, patroškinkite dar kelias minutes, kol išgaruoja skystis.
7. Sudėję troškinį į lėkštes, apibarstykite sezamo sėklomis. Patiekite ir skanaukite!
Ingredientai
- vištienos krūtinėlė: ~500 gramų
- brokoliai: 1 (arba 400 gramų šaldytų brokolių)
- svogūnai: 1
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
- druska: žiupsnelio
- pipirai: žiupsnelio
- džiovintas imbieras: žiupsnelio
- alyvuogių aliejus: šlakelio (kepimui)
- sezamo sėklos: 1 arbatinio šaukštelio (patiekimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų.
2. Suberiame kubeliais susmulkintą svogūną ir kepame, kol svogūnas pagels.
3. Kai svogūnas pagelsta, suberiame kubeliais supjaustytą vištieną ir kelias minutes pakepame.
4. Tada brokolius sudedame į vištieną (jeigu naudosite visą brokolį - prieš tai supjaustykite jį žiedynais).
5. Pagal savo skonį pagardinkite druska, pipirais ir imbieru. Patroškinkite dar kelias minutes.
6. Tuomet sudėkite medų ir sojos padažą. Viską gerai išmaišę, patroškinkite dar kelias minutes, kol išgaruoja skystis.
7. Sudėję troškinį į lėkštes, apibarstykite sezamo sėklomis. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
vistiena, vistienos krutinele, vistienos troskinys, trosskinys, brokoliai, medus, soja, sojos padazas, sezamas, sezamo seklos, imbieras
RECEPTAS: KALAKUTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
WOK ryžių makaronai su kiauliena
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA
Ispaniškas vištienos troškinys
Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS
Pikantiškas vištienos troškinys
Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!
Kalakutienos ir ryžių troškinys
Stirnienos mėsos troškinys
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado
Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
Greitai pagaminami veganiški kakaviniai blyneliai be glitimo
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
Žuvies ir pomidorų troškinys su aštriu padažu
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Troškinys su malta mėsa