Vištienos iešmeliai gruzdintuvėje su sojos padažu ir Dižono garstyčiomis
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Ingredientai
- vištienos filė: 500 gramų
- druska: žiupsnio
- baltieji pipirai: žiupsnio
- saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- česnako granulės: 1 arbatinio šaukštelio
- sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
- Dižono garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
- sezamo sėklos: pagal skonį (pabarstymui)
- kukurūzų krakmolas (apvoliojimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos filė supjaustykite juostelėmis.
2. Tada pabarstykite druska, pipirais, paprikos milteliais ir česnaku.
3. Tuomet supilkite sojos padažą ir sudėkite garstyčias. Mėsą gerai išmaišykite.
4. Palikite maždaug 10 minučių pasimarinuoti.
5. Vištieną apvoliokite kukurūzų krakmole ir sunerkite ant medinių iešmelių.
6. Gerai įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 200 laipsnių temperatūros.
7. Sudėkite vištienos iešmelius ir kepkite maždaug 15 minučių, kol mėsa iškeps ir apskrus. Vištieną pabarstykite sezamo sėklomis.
8. Mes valgėme su virtais ryžiais su daržovėmis, bet Jūs galite rinktis ir savo pamėgtą garnyrą. Skanaus! :)
Panašūs receptai
Vištienos iešmeliai su ryžiais
Orkaitėje kepti vištienos iešmeliai marinuoti kokosų piene
Vištiena medaus ir sojos padaže
Vištienos iešmeliai keptuvėje, su ryžiais pagal Beatą
Orkaitėje kepti vištienos iešmeliai marinuoti kokosų piene
Vištiena marinuota sojos ir medaus padaže, karšto oro gruzdintuvėje
Japoniška Teriyaki Vištiena
Saldžiarūgštė vištiena su ananasais, daržovėmis ir ryžiais
Traški vištiena su sezamo sėklomis
Traškios vištienos juostelės džiūvėsėliuose, keptos orkaitėje
Vištiena sojos-vyno acto marinate, patiekta su sezamais
Vištienos arba kalakutienos ir bulvių apkepėlė