Vištienos iešmeliai gruzdintuvėje su sojos padažu ir Dižono garstyčiomis
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Ingredientai
- vištienos filė: 500 gramų
- druska: žiupsnio
- baltieji pipirai: žiupsnio
- saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- česnako granulės: 1 arbatinio šaukštelio
- sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
- Dižono garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
- sezamo sėklos: pagal skonį (pabarstymui)
- kukurūzų krakmolas (apvoliojimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos filė supjaustykite juostelėmis.
2. Tada pabarstykite druska, pipirais, paprikos milteliais ir česnaku.
3. Tuomet supilkite sojos padažą ir sudėkite garstyčias. Mėsą gerai išmaišykite.
4. Palikite maždaug 10 minučių pasimarinuoti.
5. Vištieną apvoliokite kukurūzų krakmole ir sunerkite ant medinių iešmelių.
6. Gerai įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 200 laipsnių temperatūros.
7. Sudėkite vištienos iešmelius ir kepkite maždaug 15 minučių, kol mėsa iškeps ir apskrus. Vištieną pabarstykite sezamo sėklomis.
8. Mes valgėme su virtais ryžiais su daržovėmis, bet Jūs galite rinktis ir savo pamėgtą garnyrą. Skanaus! :)
Panašūs receptai

Vištienos iešmeliai su ryžiais

Orkaitėje kepti vištienos iešmeliai marinuoti kokosų piene

Vištiena medaus ir sojos padaže

Vištienos iešmeliai keptuvėje, su ryžiais pagal Beatą

Orkaitėje kepti vištienos iešmeliai marinuoti kokosų piene

Vištiena marinuota sojos ir medaus padaže, karšto oro gruzdintuvėje

Japoniška Teriyaki Vištiena

Saldžiarūgštė vištiena su ananasais, daržovėmis ir ryžiais

Traški vištiena su sezamo sėklomis

Traškios vištienos juostelės džiūvėsėliuose, keptos orkaitėje

Vištiena sojos-vyno acto marinate, patiekta su sezamais

Vištienos arba kalakutienos ir bulvių apkepėlė