Pikantiškas vištienos troškinys

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Pikantiškas vištienos troškinys

Paskelbė:
05 Balandžio 2019
INGREDIENTAI
Vištiena    700 g    filė
Kukurūzai    200 g    konservuoti arba šaldyti
Cukinijos    1 vnt.    vidutinio dydžio
Sviestas    1 valg. š.
Miltai    1 valg. š.
Citrinos    1 vnt.    žalioji
Prieskoniniai žalumynai    2 valg. š.    smulkinti švieži
Imbieras    1 vnt.    gabaliukas šviežios šaknies
Česnakai    1 skiltelės
Druska    1 žiupsnelis    pagal skonį
Pipirai    1 arbat. š.    malti, pagal skonį

KAIP GAMINTI
1. Troškintuve užvirinkite 1 l vandens, įdėkite šakute arba iešmu pasmeigtą nuluptą imbiero šaknį ir česnako skiltelę, suberkite prieskoninius žalumynus ir pavirkite 1 min. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pusvalandžiui pritraukti.


2. Iš puodo išimkite šakutę, skystį vėl užvirinkite, sudėkite juostelėmis supjaustytą vištieną, suberkite kukurūzus, pasūdykite ir 15-20 min. patroškinkite.


3. Sudėkite plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir dar 2 min. patroškinkite. Tada įmeskite sviestą, suminkytą su miltais, suberkite tarkuotą žaliųjų citrinų žievelę, supilkite iš likusio vaisiaus išspaustas sultis, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: