Pikantiškas vištienos troškinys
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
INGREDIENTAI
Vištiena 700 g filė
Kukurūzai 200 g konservuoti arba šaldyti
Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio
Sviestas 1 valg. š.
Miltai 1 valg. š.
Citrinos 1 vnt. žalioji
Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. smulkinti švieži
Imbieras 1 vnt. gabaliukas šviežios šaknies
Česnakai 1 skiltelės
Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Pipirai 1 arbat. š. malti, pagal skonį
KAIP GAMINTI
1. Troškintuve užvirinkite 1 l vandens, įdėkite šakute arba iešmu pasmeigtą nuluptą imbiero šaknį ir česnako skiltelę, suberkite prieskoninius žalumynus ir pavirkite 1 min. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pusvalandžiui pritraukti.
2. Iš puodo išimkite šakutę, skystį vėl užvirinkite, sudėkite juostelėmis supjaustytą vištieną, suberkite kukurūzus, pasūdykite ir 15-20 min. patroškinkite.
3. Sudėkite plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir dar 2 min. patroškinkite. Tada įmeskite sviestą, suminkytą su miltais, suberkite tarkuotą žaliųjų citrinų žievelę, supilkite iš likusio vaisiaus išspaustas sultis, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Vištiena 700 g filė
Kukurūzai 200 g konservuoti arba šaldyti
Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio
Sviestas 1 valg. š.
Miltai 1 valg. š.
Citrinos 1 vnt. žalioji
Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. smulkinti švieži
Imbieras 1 vnt. gabaliukas šviežios šaknies
Česnakai 1 skiltelės
Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Pipirai 1 arbat. š. malti, pagal skonį
KAIP GAMINTI
1. Troškintuve užvirinkite 1 l vandens, įdėkite šakute arba iešmu pasmeigtą nuluptą imbiero šaknį ir česnako skiltelę, suberkite prieskoninius žalumynus ir pavirkite 1 min. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pusvalandžiui pritraukti.
2. Iš puodo išimkite šakutę, skystį vėl užvirinkite, sudėkite juostelėmis supjaustytą vištieną, suberkite kukurūzus, pasūdykite ir 15-20 min. patroškinkite.
3. Sudėkite plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir dar 2 min. patroškinkite. Tada įmeskite sviestą, suminkytą su miltais, suberkite tarkuotą žaliųjų citrinų žievelę, supilkite iš likusio vaisiaus išspaustas sultis, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Pikantiški 6 šašlykų receptai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Vištiena su kariu
Makaronų apkepas su daržovėmis
Purus cukinijų ir ryžių apkepas
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
Velykinis zuikis
Sriuba su lašišomis
Šonkauliukai su imbieru
Pikantiškas paštetas su figom
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Sotus avienos ragu
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Gruziniška charčo sriuba
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Baklažanų apkepas
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Pica su voveraitėmis
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Trinta vištienos sriuba
Šaltiena
CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS