Greita vištiena orkaitėje pagal VMG - patiko visai šeimai!
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Labai greitai sumarinuojama, ganėtinai greitai kepama vištiena. Ji gaunasi sultinga ir šiek tiek saldžiarūgštė. Čia viso recepto esmė bus marinatas, nes aš asmeniškai pati šitaip dar vištienos anksčiau nebuvau gaminusi. Rezultatas labai patiko visai šeimai.
Aš šį kartą naudojau naminę vištą, kurią buvau supjausčiusi gabaliukais, tai pakliuvo įvairiausių jos dalių. Bet galima naudoti tik blauzdeles ar tik sparnelius arba miksuoti - pagal pasirinkimą.
1. Iš pradžių vištieną keliose vietose įpjaukite.
2. Tuomet visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje (išskyrus sezamo sėklas).
3. Tada vištieną pamaigykite marinate. Aš pati šį kartą kiekvienam valgytojui po kelis gabaliukus vištienos susukau į folijos lapą, bet žinoma galite viską sudėti į kepimo skardelę ir kepti ją uždengus.
4. Pabarstykite sezamos sėklas, jei jas naudosite.
5. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug pusvalandį.
6. Tada folijos vokelius atidenkite ir kepkite dar 15 minučių, kad vištiena gražiai apskrustų.
7. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Aš šį kartą naudojau naminę vištą, kurią buvau supjausčiusi gabaliukais, tai pakliuvo įvairiausių jos dalių. Bet galima naudoti tik blauzdeles ar tik sparnelius arba miksuoti - pagal pasirinkimą.
Ingredientai
- vištiena: 8 gabaliukų
- Marinatui:
- natūralus jogurtas: 300 mililitrų
- saldžiarūgštis padažas: 100 mililitrų
- aliejus: 20 mililitrų
- Vusterio padažas: 15 mililitrų
- druska: pagal skonį
- sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto (galima ir nedėti)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištieną keliose vietose įpjaukite.
2. Tuomet visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje (išskyrus sezamo sėklas).
3. Tada vištieną pamaigykite marinate. Aš pati šį kartą kiekvienam valgytojui po kelis gabaliukus vištienos susukau į folijos lapą, bet žinoma galite viską sudėti į kepimo skardelę ir kepti ją uždengus.
4. Pabarstykite sezamos sėklas, jei jas naudosite.
5. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug pusvalandį.
6. Tada folijos vokelius atidenkite ir kepkite dar 15 minučių, kad vištiena gražiai apskrustų.
7. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Raktažodžiai:
vistiena, jogurtas, naturalus jogurtas, saldžiarūgstis padazas, aliejus, vusterio padazas, druska, sezamo seklos
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
VIŠTIENOS BLAUZDELĖS MEDAUS - CINAMONO MARINATE
Azijietiškas vištienos troškinys su brokoliais, medumi, sojos padažu ir sezamo sėklomis
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
Indiška Tandoori vištiena, marinuota jogurte
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Yaki udon makaronai su vištiena, morkomis ir pievagrybiais
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
Orkaitėje kepti bulvių kotletai su rūkyta vištiena ir sūriu
"Paryžietis" mišrainė su rūkyta vištiena, pomidorais, paprikomis ir konservuotais kukurūzais
Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Kapotos vištienos kepsneliai su gartyčiomis ir grietine, be majonezo
Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Užkandinis morkų vyniotinis su vištiena
Kaip pašalinti iš vištienos hormonus ir antibiotikus
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys
Cezario salotos su vištiena
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže