Vištiena medaus ir sojos padaže

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Vištiena medaus ir sojos padaže

Paskelbė:
28 Sausio 2024

Ingredientai

  • vištienos šlaunelių mėsa / filė: 500 gramų
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • vištienos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštleio
  • saldžiosios paprikos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnako granulės: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kukurūzų krakmolas (apvoliojimui)
  • aliejus (kepimui)
  • sezamo sėklos (pabarstymui)
Padažui:
  • morkos: 2
  • šaldyti žirneliai: 2 saujų
  • sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto
  • aštrus padažas: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • vanduo: 3 valgomųjų šaukštų


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištieną supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

2. Pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais. Sudėkite į maišelį. Ten pat suberkite krakmolą.

3. Pripūskite į maišelį oro, užsukite maišelį, kad oras neišeitų ir gerai pakratykite. Šitaip vištiena tolygiai apsigaubia krakmolu.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną, kol gražiai apskrus bei iškeps.

5. Atidėkite vištieną į šalį.

6. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite lazdelėmis arba šiaudeliais, kaip jums patogiau ir labiau norisi.

7. Morkas sudėkite į keptuvę, kur kepė vištieną ir pakepinkite, kol šiek tiek apskrus.

8. Suberkite žirnelius ir sudėkite vištienos gabaliukus.

9. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir supilkite į keptuvę. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol padažas sutirštėja.

10. Į lėkštes dėkite virtus ryžius, ant viršaus vištienos ir daržovių gabaliukus, pabarstome sezamo sėklomis.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: