Vištiena medaus ir sojos padaže
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- vištienos šlaunelių mėsa / filė: 500 gramų
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- vištienos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštleio
- saldžiosios paprikos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- česnako granulės: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kukurūzų krakmolas (apvoliojimui)
- aliejus (kepimui)
- sezamo sėklos (pabarstymui)
- morkos: 2
- šaldyti žirneliai: 2 saujų
- sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
- pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto
- aštrus padažas: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
- krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
- vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištieną supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
2. Pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais. Sudėkite į maišelį. Ten pat suberkite krakmolą.
3. Pripūskite į maišelį oro, užsukite maišelį, kad oras neišeitų ir gerai pakratykite. Šitaip vištiena tolygiai apsigaubia krakmolu.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną, kol gražiai apskrus bei iškeps.
5. Atidėkite vištieną į šalį.
6. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite lazdelėmis arba šiaudeliais, kaip jums patogiau ir labiau norisi.
7. Morkas sudėkite į keptuvę, kur kepė vištieną ir pakepinkite, kol šiek tiek apskrus.
8. Suberkite žirnelius ir sudėkite vištienos gabaliukus.
9. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir supilkite į keptuvę. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol padažas sutirštėja.
10. Į lėkštes dėkite virtus ryžius, ant viršaus vištienos ir daržovių gabaliukus, pabarstome sezamo sėklomis.