DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS

Kategorija: Daržovių patiekalai / Vištiena ir paukštiena


DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • vištiena: ~800 gramų (naudojau vištienos kumpelių mėsą)
    • aliejus (kepimui)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 5 skiltelių
    • morkos: 2 (didelės)
    • bulvės: 6
    • konservuoti avinžirniai: 1 skardinės
    • saliero šaknys: 0,5
    • malta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • Vorčesterio padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų padažas: 5 valgomųjų šaukštų
    • vištienos sultinys: 600 mililitrų
    • druska
    • malti pipirai
  1. Iš pradžių vištieną supjaustykite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais (galite ir kiek didesniais) bei apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atidėkite į šoną.
  2. Tuomet toje pačioje keptuvėje pakepinkite susmulkintus svogūnus, česnakus, morkas ir salierą bei kepinkite maišydamos, kol daržovės suminkštės.
  3. Tada į troškinimui skirtą indą sudėkite kepintą vištieną, kepintas daržoves, susmulkintas bulves, maltą papriką, džiovintą čiobrelį, vorčesterio padažą, pomidorų padažą, pagardinkite pagal savo skonį druska ir pipirais, užpilkite sultiniu, uždenkite ir dėkite į orkaitę. Įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje kepkite maždaug 60 minučių. Likus iki troškinimo pabaigos kažkur 20 minučių suberkite konservuotus avinžirnius. Dėkite atgal į orkaitę bei baikite troškinti.
  4. Patiekiant, jeigu norisi, galima apibarstyti susmulkintais žalumynais. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: