Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
Kategorija: Kiauliena
Reikės:
~ 1 kg kiaulienos nugarinės;
400 g pievagrybių ( 200 g padažui, 200 g įdarui);
1 didelio svogūno;
400 ml grietinėlės (naudojau 12 % riebumo);
1 v.š. krakmolo;
5 galvutės česnako (arba pagal skonį);
prieskonių.
Eiga:
* Pasiruošimas. Nugarinę supjaustome ~1 cm storio riekelėmis ir išmušame. Įtriname norimais prieskoniais ir keletai valandų paliekame, kad prieskoniai įsigertų.
* Įdaras. Smulkiai supjaustome svogūną ir pievagrybius. Kepame keptuvėje, kol daržovės suminkštės, beriame prieskonius. Šiaip, įdara galite daryti pagal poreikį ir savo skonį.
* Grietinėlės padažas. Keptuvėje pakepiname pievagrybius ir smulkintą česnaką (kuo daugiau česnako, tuo skaniau, tad gaminimo eigoje ragaukit ir žiūrėkit ar ko netrūksta). Kai pievagrybiai suminkštėja, sumažiname kaitrą ir supilame grietinėlę, beriame prieskonius. Į pusę puodelio vandens beriame krakmolą, išmaišome ir supilame į grietinėlę, maišydami minutę vieną kitą pakaitiname.
* Suktinukai. Imame nugarinės gabalėlį dedame apie 1 v.š. įdaro, susukame, sutvirtiname dantų krapštukais. Šiek tiek apkepiname keptuvėje. Prieš dedant suktinukus į skardelę, dantų krapštukus išimame. Kepame apie 30 minučių (dėl kepimo laiko atsižvelkite į tai, kokio storio jūsų nugarinės riekelės), 200 laipsnių temperatūroje. Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, užpilame grietinėle.
~ 1 kg kiaulienos nugarinės;
400 g pievagrybių ( 200 g padažui, 200 g įdarui);
1 didelio svogūno;
400 ml grietinėlės (naudojau 12 % riebumo);
1 v.š. krakmolo;
5 galvutės česnako (arba pagal skonį);
prieskonių.
Eiga:
* Pasiruošimas. Nugarinę supjaustome ~1 cm storio riekelėmis ir išmušame. Įtriname norimais prieskoniais ir keletai valandų paliekame, kad prieskoniai įsigertų.
* Įdaras. Smulkiai supjaustome svogūną ir pievagrybius. Kepame keptuvėje, kol daržovės suminkštės, beriame prieskonius. Šiaip, įdara galite daryti pagal poreikį ir savo skonį.
* Grietinėlės padažas. Keptuvėje pakepiname pievagrybius ir smulkintą česnaką (kuo daugiau česnako, tuo skaniau, tad gaminimo eigoje ragaukit ir žiūrėkit ar ko netrūksta). Kai pievagrybiai suminkštėja, sumažiname kaitrą ir supilame grietinėlę, beriame prieskonius. Į pusę puodelio vandens beriame krakmolą, išmaišome ir supilame į grietinėlę, maišydami minutę vieną kitą pakaitiname.
* Suktinukai. Imame nugarinės gabalėlį dedame apie 1 v.š. įdaro, susukame, sutvirtiname dantų krapštukais. Šiek tiek apkepiname keptuvėje. Prieš dedant suktinukus į skardelę, dantų krapštukus išimame. Kepame apie 30 minučių (dėl kepimo laiko atsižvelkite į tai, kokio storio jūsų nugarinės riekelės), 200 laipsnių temperatūroje. Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, užpilame grietinėle.
Kiaušinius dažome natūraliai
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Tortas „Juodasis miškas“
Karbonadas, užkeptas orkaitėje
Virtų bulvių suktinukai su faršu
Šventėms – tortas „Snickers“
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Šalto rūkymo šoninė ir nugarinė
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Pica su faršu
KIAULIENOS KEPSNIAI SU ČESNAKU IR ŽOLELĖMIS
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Bulvinukai su miško grybais
MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU
Karpio kepsnys su daržovėmis
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Klasikinis medaus tortas
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Kiaušinių plaktienė su grietine ir kiaulienos smegenimis