VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Kategorija: Jautiena, veršiena / Kiauliena
- Suktinukams:
- jautienos nugarinė: 600 gramų (arba kiaulienos nugarinė)
- rūkyta šoninė: 6-7 juostelių (kartais pakeičiu į virtą kumpį)
- svogūnai: 1 (didelio)
- marinuoti agurkėliai: pagal skonį
- garstyčios: 8-9 arbatinių šaukštelių
- miltai: 3 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai
- siūlas arba mediniai pagaliukai
- Padažui:
- svogūnai: 1
- salieras (neprivaloma)
- morkos: 2 (nedidelių)
- česnakas: 1-2 skiltelių
- pomidorai: 1 skardinės (galite naudoti pomidorų pastą)
- jautienos sultinys: 200 mililitrų
- raudonas vynas: 200 mililitrų
- lauro lapai: 2
- Iš pradžių jautienos nugarinę padalinkite į 6-7 gabaliukus, pabarstykite druska ir pipirais bei kuo ploniau išmuškite. Svogūną bei marinuotus agurkėlius galima supjaustyti kuo smulkiau ir sumaišius paskleisti per visą mėsos ilgį kaip įdarą, arba galima svogūną supjaustyti griežinėliais, o marinuotus agurkėlius dieti "pilnus" bei susukti. Didelio skirtumo nėra, aš kartais pasirenku vieną būdą, kartais kitą.
- Tuomet ant išmuštos mėsos tepkite ploną sluoksnį garstyčių, dėkite šoninės juostelę, kelis svogūno griežinėlius ir marinuotus agurkėlius, susukite suktinuką, apvyniokite bei suriškite siūlu (man taip patogiausia). Paruoštus suktinukus apvoliokite miltuose bei kepkite ant aukštos ugnies, kol dailiai apskrus. Atidėkite į šalį.
- Tada toje pačioje arba kitoje keptuvėje apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, morkas ir salierą, supilkite pomidorus, sultinį, sudėkite lauro lapus bei gerai išmaišykite. Suktinukus sudėkite į padažą, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite dangčiu bei palikite troškintis maždaug 90 minučių. Idealiausia, kad padažas apsemtų bent puse suktinuko, o dangtis reikalingas, kad pastarieji troškintusi garuose.
- Kai suktinukai jau baigia troškintis, išimkite juos iš keptuvės, į padažą supilkite vyną bei leiskite užvirti. Mes padažą dar karštą petriname blenderiu (to daryti nėra būtina), jei norisi, įdėkite druskos, pipirų ar cukraus. Sudėkite atgal suktinukus, pašildykite. Patiekite su bulvėmis arba kitu pasirinktu mėgstamu garnyru. Skanaukite!
Virtų bulvių suktinukai su faršu
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Vištienos ir pievagrybių suktinukai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
KIAULIENOS KEPSNYS SU SVOGŪNŲ PADAŽU
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA
MAKARONAI SU RŪKYTA VIŠTIENA, BROKOLIAIS IR POMIDORŲ PASTA
Kiaušinius dažome natūraliai
LAŠIŠOS UŽKANDIS SU TEPAMUOJU SŪRELIU
KIAULIENOS SUKTINUKAI SU FETA SŪRIU
Šventėms – tortas „Snickers“
ŽUVIES SUKTINUKAI SU RIKOTOS IR BROKOLIŲ KREMU
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
DARŽOVIŲ IR MĖSYTĖS MIŠRAINĖ
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
JAUTIENOS SUKTINUKAI “ZRAZAI“ SU IMBIERINIU ALUMI
RECEPTAS: KALAKUTIENOS SUKTINUKAI