VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI

Kategorija: Jautiena, veršiena / Kiauliena


VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI

Paskelbė:
04 Balandžio 2019
  • Suktinukams:
    • jautienos nugarinė: 600 gramų (arba kiaulienos nugarinė)
    • rūkyta šoninė: 6-7 juostelių (kartais pakeičiu į virtą kumpį)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • marinuoti agurkėliai: pagal skonį
    • garstyčios: 8-9 arbatinių šaukštelių
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • siūlas arba mediniai pagaliukai
  • Padažui:
    • svogūnai: 1
    • salieras (neprivaloma)
    • morkos: 2 (nedidelių)
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • pomidorai: 1 skardinės (galite naudoti pomidorų pastą)
    • jautienos sultinys: 200 mililitrų
    • raudonas vynas: 200 mililitrų
    • lauro lapai: 2
  1. Iš pradžių jautienos nugarinę padalinkite į 6-7 gabaliukus, pabarstykite druska ir pipirais bei kuo ploniau išmuškite. Svogūną bei marinuotus agurkėlius galima supjaustyti kuo smulkiau ir sumaišius paskleisti per visą mėsos ilgį kaip įdarą, arba galima svogūną supjaustyti griežinėliais, o marinuotus agurkėlius dieti "pilnus" bei susukti. Didelio skirtumo nėra, aš kartais pasirenku vieną būdą, kartais kitą.
  2. Tuomet ant išmuštos mėsos tepkite ploną sluoksnį garstyčių, dėkite šoninės juostelę, kelis svogūno griežinėlius ir marinuotus agurkėlius, susukite suktinuką, apvyniokite bei suriškite siūlu (man taip patogiausia). Paruoštus suktinukus apvoliokite miltuose bei kepkite ant aukštos ugnies, kol dailiai apskrus. Atidėkite į šalį.
  3. Tada toje pačioje arba kitoje keptuvėje apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, morkas ir salierą, supilkite pomidorus, sultinį, sudėkite lauro lapus bei gerai išmaišykite. Suktinukus sudėkite į padažą, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite dangčiu bei palikite troškintis maždaug 90 minučių. Idealiausia, kad padažas apsemtų bent puse suktinuko, o dangtis reikalingas, kad pastarieji troškintusi garuose.
  4. Kai suktinukai jau baigia troškintis, išimkite juos iš keptuvės, į padažą supilkite vyną bei leiskite užvirti. Mes padažą dar karštą petriname blenderiu (to daryti nėra būtina), jei norisi, įdėkite druskos, pipirų ar cukraus. Sudėkite atgal suktinukus, pašildykite. Patiekite su bulvėmis arba kitu pasirinktu mėgstamu garnyru. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: