Gardi, sultinga lazanija – apsilaižysite pirštus
Kategorija: Apkepai / Kiauliena
Ingredientai:
Lazanijai skirti makaronų lakštai;
800 g kiaulienos faršo;
2 morkos;
1 paprikos;
1 sogūnas;
200 g pievagrybiai;
0,5 l sultinio;
keli šaukštai pomidorų padažo;
fermentinis sūris pabarstymui;
prieskoniai.
Padažui:
1 v.š. sviesto;
1 v.š. krapų;
1 v.š. miltų;
0,5 l pieno.
Gaminame
* Keptuvėje iškepame prieskoniais pagardintą kiaulienos faršą, pabaigoje dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome ir atidedame.
* Burokams skirta tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną, pievagrybius, papriką.
* Daržoves sudedame į keptuvę, beriame prieskonius ir troškiname kol šios suminkštės. Daržoves sudedame į faršą, išmaišome.
* Padažas. Keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, dedame šaukštą miltų ir kaitiname apie minutę, nuimame keptuvę nuo ugnies ir palaipsniui pilame pieną, vis pamaišant. Vėl dedame keptuvę ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname apie 2 minutes, suberiame krapus.
* Imame formą, išdeliojame lakštus, dedame faršą, užpilame padažo, vėl dedame lakštus, faršą…Viršutinis sluoksnis turi būti faršo. Galų gale apipilame sultiniu.
* Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių. Išėmus apibarstome sūriu, skanaus!
Lazanijai skirti makaronų lakštai;
800 g kiaulienos faršo;
2 morkos;
1 paprikos;
1 sogūnas;
200 g pievagrybiai;
0,5 l sultinio;
keli šaukštai pomidorų padažo;
fermentinis sūris pabarstymui;
prieskoniai.
Padažui:
1 v.š. sviesto;
1 v.š. krapų;
1 v.š. miltų;
0,5 l pieno.
Gaminame
* Keptuvėje iškepame prieskoniais pagardintą kiaulienos faršą, pabaigoje dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome ir atidedame.
* Burokams skirta tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną, pievagrybius, papriką.
* Daržoves sudedame į keptuvę, beriame prieskonius ir troškiname kol šios suminkštės. Daržoves sudedame į faršą, išmaišome.
* Padažas. Keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, dedame šaukštą miltų ir kaitiname apie minutę, nuimame keptuvę nuo ugnies ir palaipsniui pilame pieną, vis pamaišant. Vėl dedame keptuvę ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname apie 2 minutes, suberiame krapus.
* Imame formą, išdeliojame lakštus, dedame faršą, užpilame padažo, vėl dedame lakštus, faršą…Viršutinis sluoksnis turi būti faršo. Galų gale apipilame sultiniu.
* Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių. Išėmus apibarstome sūriu, skanaus!
Panašūs receptai
Karbonadas, užkeptas orkaitėje
Makaronai “tagliatelle” su faršu
Žuvies kotletai su kiaulienos šoninės ir baravykų įdaru
Tinginių balandėliai
Tinginių lazanija – mėgstamiausias receptas
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Troškinys su kiaulienos faršu, bulvėmis ir daržovėmis
Kiaulienos nugarinė su bruknių padažu
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
Kiaulienos kukuliai su daržovėmis