Kiaulienos nugarinės marinatas
Kategorija: Marinatai / Kiauliena
Ingredientai
- kiaulienos nugarinės pjausniai su kaulu: 4
- Kiaulienos nugarinės marinatui:
- raudonieji pipirai: 10 (stambiai sutriname)
- druska: 0,5-1 valgomojo šaukšto (pagal skonį)
- malta ugninė paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
- česnakas: 1 didelės skiltelės (sutarkuojame)
- sutarkuotas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
- rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- svogūnų granulės: 1 valgomojo šaukšto
- malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- džiovinti petražolių lapeliai: 1 arbatinio šaukštelio
- malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
- lauro lapai: 3 (smulkiai sulaužome)
- kadagio uogos: 10 (stambiai sutriname)
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- Padažui:
- sviestas
- riebi grietinėlė: 8 valgomųjų šaukštų
- sidras: 4 valgomųjų šaukštų
- grūdėtosios garstyčios: 2-3 arbatinių šaukštelių
Recepto paruošimas
1. Iš vakaro: Dubenyje sumaišome raudonuosius pipirus, druską, ugninę papriką, petražolių lapelius, kalendras, česnaką, imbierą, cukrų, svogūnų granules, juoduosius pipirus, lauro lapus, kadagių uogas bei aliejų.
2. Tuomet į pasiruoštą mišinį sudedame kiaulienos pjausnius ir pirštais visą mišinį tolygiai paskirstome ant jų.
3. Šitaip suruoštus kiaulienos pjausnius šaldytuve marinuojame nuo 12 iki 24 valandų, bet ne ilgiau.
4. Kitą dieną: Išdėliojame kiaulienos pjausnius ant lentelės ir riebioje pusėje peiliu padarome nedideles įpjovas. Šitaip riebalai geriau išsilydys, o odelė labai skaniai apskrus.
5. Tuomet į karštą keptuvę įpilame kelis šaukštus aliejaus.
6. Sudedame į keptuvę kiaulienos pjausnius, sumažiname kaitrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių po maždaug 5-6 minutes, kol dailiai parus.
7. Po to pjausnius sudedame į lėkštę ir paliekame šiek tiek atvėsti.
8. Keptuvę su mėsos sultimis paliekame ant ugnies, bet sumažiname kaitrą, įdedame vieną arbatinį šaukštelį sviesto, tuomet supilame sidrą ir leidžiame pusei jo nugaruoti, tai užtrunka maždaug 2 minutes.
9. Tada sukrečiame garstyčias ir išmaišome, po to supilame grietinėlę ir dar kartą gerai išmaišome. Pakaitiname maždaug 1-2 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
10. Padažą patiekiame su kiaulienos pjausniais, paprasčiausiai, apšlakstydami juos trupučiu padažo. Skanaujame!
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
Silkė su pomidorais
Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais
Šašlykai majonezo marinate su paprikom
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje
ŽUVIES IR KUKURŪZŲ MIŠRAINĖ
Cezario salotos su krevetėmis
JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
čili sriuba / troškinys su faršu
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
UŽKANDĖLĖ SU KREVETĖMIS
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU
KIAULIENOS KEPSNIAI SU ČESNAKU IR ŽOLELĖMIS