Kiaulienos nugarinė su bruknių padažu
Kategorija: Kiauliena
Gal daugeliui šis derinys ir skamba keistai ir egzotiškai, bet noriu tik pasakyt, kad bruknės idealiai dera su kiaulienos nugarine, nors pats padažas saldus. Visi kas ragavo, labai gyrė ir vadino šį patiekalą tikrai karališku, vertu restorano.
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Tada gausiai ištriname kiaulienos nugarinę su druska bei pipirais.
3. Įkaitiname du šaukštus alyvuogių aliejaus ir du šaukštus sviesto keptuvėje.
4. Apskrudiname kiaulienos nugarinę iš visų pusių, perkeliame į kepimo skardą ir kepame maždaug 10-15 minučių orkaitėje, arba kol termometras rodys 77 laipsnius vidaus temperatūrą.
5. Iškeptą kiaulieną dedame ant pjaustymo lentos kiek pagulėti.
6. Keptuvėje įkaitiname vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir vieną šaukštą sviesto ant vidutinio karščio.
7. Sudedame svogūną ir kepame maždaug minutę, tuomet supilame vyną ir vištienos sultinį.
8. Sudedame rozmariną. Sumaišome, tuomet sudedame bruknių uogienę.
9. Kaitiname padažą ant vidutinio kaitrumo ugnies ir verdame dvi tris minutes.
10. Paragaujame ir pagardiname druska ir/ar pipirais, jeigu reikia.
11. Supjaustome kiaulienos nugarinę ir išdėliojame ant lėkštės.
12. Pagardiname šaukštu bruknių padažo, patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- kiaulienos nugarinės: 1
- druska
- pipirai
- alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
- sviestas: 3 šaukštų
- svogūnai: 0,5 vid. dydžio
- raudonas vynas: 0,5 stiklinės
- sultinys: trijų ketvirtadalių stiklinės
- bruknių uogienė: 0,5 stiklinės
- džiovintas rozmarinas: 1 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Tada gausiai ištriname kiaulienos nugarinę su druska bei pipirais.
3. Įkaitiname du šaukštus alyvuogių aliejaus ir du šaukštus sviesto keptuvėje.
4. Apskrudiname kiaulienos nugarinę iš visų pusių, perkeliame į kepimo skardą ir kepame maždaug 10-15 minučių orkaitėje, arba kol termometras rodys 77 laipsnius vidaus temperatūrą.
5. Iškeptą kiaulieną dedame ant pjaustymo lentos kiek pagulėti.
6. Keptuvėje įkaitiname vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir vieną šaukštą sviesto ant vidutinio karščio.
7. Sudedame svogūną ir kepame maždaug minutę, tuomet supilame vyną ir vištienos sultinį.
8. Sudedame rozmariną. Sumaišome, tuomet sudedame bruknių uogienę.
9. Kaitiname padažą ant vidutinio kaitrumo ugnies ir verdame dvi tris minutes.
10. Paragaujame ir pagardiname druska ir/ar pipirais, jeigu reikia.
11. Supjaustome kiaulienos nugarinę ir išdėliojame ant lėkštės.
12. Pagardiname šaukštu bruknių padažo, patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
kiauliena, kiaulienos nugarine, pipirai, druska, sviestas, svogunas, vynas, sultinys, raudonas vynas, rozmarinas, burkniu uogiene, bruknes
KIAULIENOS KEPSNIAI SU ČESNAKU IR ŽOLELĖMIS
Karbonadai kitaip
KIAULIENOS KEPSNYS SU SVOGŪNŲ PADAŽU
Natūralus kiaulienos muštinis
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
Kiauliėnos nugarinės kepnsiai kepti orkaitėje
Karbonadas, užkeptas orkaitėje
Šalto rūkymo šoninė ir nugarinė
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Šniceliai su balta duona ir padažu
BULVIŲ PLOKŠTAINIS. KUGELIS
Kiaulienos nugarinės marinatas
Tobulai skanūs kiaulienos kepsniukai
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
KIAULIENOS SUKTINUKAI SU FETA SŪRIU
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE