Paprastas kiaulienos nugarinės troškinys su daržovėmis ir grietine

Kategorija: Kiauliena


Paprastas kiaulienos nugarinės troškinys su daržovėmis ir grietine

Paskelbė:
29 Rugsėjo 2022
Šiandien buvau pasiruošusi gaminti iš kiaulienos nugarinės, bet visiškai nežinojau ką čia tokio pagaminus. Taip pat į parduotuvę labai tingėjau eiti, tai nusprendžiau, kad reikia padaryti šiokį tokį šaldytuvo valymą. Tam reikalui geriausiai tinka gaminti įvairiausius troškinius, nes juose gali sumaišyti labai daug skonių. 

Žinoma, vietoje kiaulienos nugarinės čia galite pasirinkti ir kiaulienos mentę ar kitokią norimą mėsą, manau viskas taip pat puikiai pavyks. :)



Ingredientai



  • Mėsos paruošimui: 
    • kiaulienos nugarinė: ~500-600 gramų
    • sojų padažas
    • svogūnai: 2
    • mėgstami prieskoniai
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • Daržovėms:
    • paprikos: 1
    • brokoliai: 1
    • žiediniai kopūstai: 1
    • žirniai: 1 stiklinės
    • grietinė: 3 šaukštų
    • mėgstami prieskoniai
  • Garnyrui:
    • ryžiai: ~100 gramų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kiaulienos nugarinę supjaustome nedideliais pailgais gabaliukais arba tiesiog "kvadratėliais" - kaip labiau norisi.
2. Tada "pamasažuojame" su sojų padažu, ir norimais prieskoniais (aš pasirinkau baziliką ir kalendrą). Paliekame pasimarinuoti ~30-60 minučių.
3. Per tą laiką, kol mėsa marinuojasi, pasiruošiame daržoves: išgliaudome žirnius, susmulkiname ir nuplauname kitas daržoves.
4. Kai jau kiauliena pasimarinuoja, galima pradėti kepimo procesą. Mėsą sudedame į keptuvę aukštais kraštais su šlakeliu aliejaus.
5. Kai tik mėsa šiek tiek apkepa, suberiame svogūnus ir kepame, kad šie įgautų gražų rusvą atspalvį.
6. Tuo pačiu metu pasūdytame vandenyje lengvai apverdamu kalafiorus su brokoliais.
7. Į jau iškepusios kiaulienos keptuvę sudedame visas daržoves, įpilame maždaug 0,5-1 stiklinę vandens, įdedame kelis šaukštus grietinės, suberiame mėgstamus prieskonius ir viską gerai išmaišius paliekame troškintis.
8. Troškiname dar mažiausiai 20-30 minučių. Per šį laiką taip pat išsiverdame ryžius garnyrui.
9. Galiausiai kiaulienos nugarinės troškinį paskleidžiame aplink išvirtus ryžius pasirinktose lėkštėse, kad būtų patogu "kabinti visko iš karto". Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: