Kiaulienos suktinukai su faršu ir džiovintais baravykais
Kategorija: Grybų patiekalai / Kiauliena
Ingredientai
- sprandinės pjausniai: 6
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejus: šlakelio (kepimui)
- miltai: pagal poreikį (suktinukų apvoliojimui)
- Įdarui:
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- džiovinti baravykai: 1 saujelės
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- faršas: 500 gramų
- druska: žiupsnio
- pipirai: žiupsnio
- Troškinimui:
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- porai: 0,5
- aliejus: šlakelio
- lauro lapai: 2
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- vanduo: 300 mililitrų
- grietinėlė: 200 mililitrų
- kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto
- smulkinti krapai, svogūnų laiškai: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia džiovintus baravykus užpilkite karštu vandeniu ir palikite.
2. Sprandinės pjausnius pamuškite virtuviniu plaktuku. Pabarstykite druska, pipirais ir persilado prieskoniais.
3. Daržoves įdarui nulupkite. Morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais.
4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite susmulkintas daržoves ir džiovintus grybus. Pakepinkite kelias minutes.
5. Į kiaulienos faršą sudėkite keptuvės turinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Masę gerai išmaišykite.
6. Ant sprandinės gabaliukų dėkite paruošto įdaro. Suvyniokite suktinuką. Galite šiek tiek persmeigti virtuviniais iešmeliais, kad kepant suktinukai neišsiskleistų.
7. Juos apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suktinukai gražiai apskrunda.
8. Troškinimui skirtas daržoves nulupkite ir nuplaukite.
9. Svogūną, porą ir česnaką pasmulkinkite, morką sutarkuokite.
10. Troškintuve įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite ir pakepinkite daržoves, kol šios šiek tiek suminkštės.
11. Sudėkite suktinukus. Pabarstykite druska, pipirais, įdėkite lauro lapus ir užpilkite vandeniu. Patroškinkite maždaug 20 minučių.
12. Į grietinėlę suberkite kukurūzų miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.
13. Supilkite į troškintuvą ir pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Pabarstykite žalumynais.
14. Labai skanu patiekti su bulvių koše ir marinuotais agurkais. Skanaus!
Bulvienė su džiovintais grybais
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Džiovintais baravykais įdaryti kiaušiniai
Troškinys su kiauliena, džiovintais baravykais ir raudonuoju vynu
Troškinti rauginti kopūstai su baravykais
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Veršienos guliašas su džiovintais baravykais ir pilno grūdo spagečiais
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Silkės suktinukai su garstyčiomis pagal Beatą
Grikių blynai su baravykais
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
JAUTIENOS SUKTINUKAI “ZRAZAI“ SU IMBIERINIU ALUMI
Kiaulienos sprandinės suktinukai su baravykais
Keptas karšis keptuvėje su svogūnais ir morkomis
Bulvės su grybų ir spirgučių padažu
Avienos troškinys su baklažanais
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle
Sprandinės suktinukai su grybais
Grybų sriuba su miežinėmis kruopomis
KIAULIENOS SUKTINUKAI SU FETA SŪRIU
Kreminė miško grybų sriuba
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke