Kiaulienos suktinukai su faršu ir džiovintais baravykais

Kategorija: Grybų patiekalai / Kiauliena


Kiaulienos suktinukai su faršu ir džiovintais baravykais

Paskelbė:
01 Kovo 2023

Ingredientai


  • sprandinės pjausniai: 6
  • druska: žiupsnio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejus: šlakelio (kepimui)
  • miltai: pagal poreikį (suktinukų apvoliojimui)

  • Įdarui:
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • džiovinti baravykai: 1 saujelės
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • faršas: 500 gramų
    • druska: žiupsnio
    • pipirai: žiupsnio
  • Troškinimui:
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • porai: 0,5
    • aliejus: šlakelio
    • lauro lapai: 2
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • vanduo: 300 mililitrų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkinti krapai, svogūnų laiškai: 1 valgomojo šaukšto

Recepto paruošimas


1. Pirmiausia džiovintus baravykus užpilkite karštu vandeniu ir palikite.
2. Sprandinės pjausnius pamuškite virtuviniu plaktuku. Pabarstykite druska, pipirais ir persilado prieskoniais.
3. Daržoves įdarui nulupkite. Morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais.
4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite susmulkintas daržoves ir džiovintus grybus. Pakepinkite kelias minutes.
5. Į kiaulienos faršą sudėkite keptuvės turinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Masę gerai išmaišykite.
6. Ant sprandinės gabaliukų dėkite paruošto įdaro. Suvyniokite suktinuką. Galite šiek tiek persmeigti virtuviniais iešmeliais, kad kepant suktinukai neišsiskleistų.
7. Juos apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suktinukai gražiai apskrunda.
8. Troškinimui skirtas daržoves nulupkite ir nuplaukite.
9. Svogūną, porą ir česnaką pasmulkinkite, morką sutarkuokite.
10. Troškintuve įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite ir pakepinkite daržoves, kol šios šiek tiek suminkštės.
11. Sudėkite suktinukus. Pabarstykite druska, pipirais, įdėkite lauro lapus ir užpilkite vandeniu. Patroškinkite maždaug 20 minučių.
12. Į grietinėlę suberkite kukurūzų miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.
13. Supilkite į troškintuvą ir pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Pabarstykite žalumynais.
14. Labai skanu patiekti su bulvių koše ir marinuotais agurkais. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: