KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS

Kategorija: Grybų patiekalai / Kiauliena


KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • nugarinė: 19 gabalėlių (iki 1 centimetro storio)
    • kiauliena: 1 kilogramo (naudota 500 gramų mentės ir 500 gramų kumpio)
    • pievagrybiai: 400 gramų
    • džiovinti baravykai: 40 gramų
    • kiaušiniai: 1-2
    • svogūnai: 4 (vid. dydžio)
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • druska
    • pipirai
  •  
  1. Iš pradžių baravykus užpilame su šaltu vandeniu, palaikome bent jau 30 minučių bei išverdame tame pačiame vandenyje (verdame maždaug 10 min.).
  2. Tuomet grybus bei svogūnus supjaustome (aš pati pjausčiau stambiais gabalais) bei pakepiname mažame aliejaus kiekyje.
  3. Tada mėsą sumalame. Permalame ir baravykus bei pievagrybius su svogūnais. Mėsą sumaišome kartu su grybais bei svogūnais, kiaušiniais ir sutarkuotais česnakais, padruskiname, papipiriname. Labai gerai išminkome šią gautą masę.
  4. Po to nugarinę plonai išmušame. Ant kiekvieno nugarinės gabalėlio dedame mėsos masės (aš pati suformavau tiek pat mėsos masės „cepelinukų“, kiek ir turėjau nugarinės gabalėlių). Nugarinę sutvirtiname mediniu iešmeliu.
  5. Paskui į keptuvę pilame aliejaus (nepagailime, nes aliejus turi apsemti zrazus iki pusės) bei sudedame ten zrazus. Keptuvę uždengiame dangčiu. Kai aliejus įkais bei pradės kunkuliuoti, ugnį sumažiname iki minimumo. Aš kepiau 25 centimetrų skersmens gilesnėje keptuvėje - 9 didesnius zrazus. Kitus susidėjau į dėžutę bei padėjau į šaldytuvą, kad iškepčiau šeimai kitą kartą. Kepame maždaug 40-50 minučių, dažnai apversdamos zrazus, kad šie apkeptų iš visų pusių.
  6. Labai gardu valgyti su bulvių koše, šviežiomis daržovėmis ar raugintais agurkais. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: