KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
Kategorija: Grybų patiekalai / Kiauliena
- nugarinė: 19 gabalėlių (iki 1 centimetro storio)
- kiauliena: 1 kilogramo (naudota 500 gramų mentės ir 500 gramų kumpio)
- pievagrybiai: 400 gramų
- džiovinti baravykai: 40 gramų
- kiaušiniai: 1-2
- svogūnai: 4 (vid. dydžio)
- česnakas: 3-4 skiltelių
- druska
- pipirai
- Iš pradžių baravykus užpilame su šaltu vandeniu, palaikome bent jau 30 minučių bei išverdame tame pačiame vandenyje (verdame maždaug 10 min.).
- Tuomet grybus bei svogūnus supjaustome (aš pati pjausčiau stambiais gabalais) bei pakepiname mažame aliejaus kiekyje.
- Tada mėsą sumalame. Permalame ir baravykus bei pievagrybius su svogūnais. Mėsą sumaišome kartu su grybais bei svogūnais, kiaušiniais ir sutarkuotais česnakais, padruskiname, papipiriname. Labai gerai išminkome šią gautą masę.
- Po to nugarinę plonai išmušame. Ant kiekvieno nugarinės gabalėlio dedame mėsos masės (aš pati suformavau tiek pat mėsos masės „cepelinukų“, kiek ir turėjau nugarinės gabalėlių). Nugarinę sutvirtiname mediniu iešmeliu.
- Paskui į keptuvę pilame aliejaus (nepagailime, nes aliejus turi apsemti zrazus iki pusės) bei sudedame ten zrazus. Keptuvę uždengiame dangčiu. Kai aliejus įkais bei pradės kunkuliuoti, ugnį sumažiname iki minimumo. Aš kepiau 25 centimetrų skersmens gilesnėje keptuvėje - 9 didesnius zrazus. Kitus susidėjau į dėžutę bei padėjau į šaldytuvą, kad iškepčiau šeimai kitą kartą. Kepame maždaug 40-50 minučių, dažnai apversdamos zrazus, kad šie apkeptų iš visų pusių.
- Labai gardu valgyti su bulvių koše, šviežiomis daržovėmis ar raugintais agurkais. Skanaukite!
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
JAUTIENOS SUKTINUKAI “ZRAZAI“ SU IMBIERINIU ALUMI
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS ZRAZAI SU DARŽOVIŲ ĮDARU
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Šašlykai greituoju būdu..
Pikantiški kiaulienos iešmeliai
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Marinuoti baravykai
Šventėms – tortas „Snickers“
Grybai su šonine
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Kiaušinius dažome natūraliai
VEGETARIŠKAS DARŽOVIŲ TROŠKINYS (ORKAITĖJE)
Rūkyto kumpio suktinukai
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
BULVINUKAI SU GRYBŲ PADAŽU