Kiaulienos šoninė obuolių sultyse kepta orkaitėje
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos

Ši kiaulienos šoninė obuolių sultyse kepta orkaitėje – tai nuostabus derinys tarp saldumo ir aštrumo, sukurta naudojant obuolių sultis, kurios suteikia mėsai malonų skonį ir švelnią tekstūrą. Orkaitėje kepta šoninė yra traški iš išorės ir sultinga viduje. Panaudojus česnako granules, raudonėlį ir papriką, ši šoninė įgauna ypatingą aromatą ir skonį, kuris papuoš tiek kasdienį, tiek šventinį patiekalą. Obuolių sultys suteikia subtilų saldumo užuominą, o traški druskos plutelė – puikiai subalansuotą skonį.
Naudingos Sudedamosios Dalys:
- Kiaulienos šoninė: Ji yra puikus baltymų ir riebalų šaltinis. Šoninė taip pat turi daug vitaminų A ir B12, kurie padeda stiprinti imunitetą ir nervų sistemą. Tai yra energijos šaltinis, todėl patiekalas puikiai tinka aktyvų gyvenimo būdą gyvenantiems žmonėms.
- Obuolių sultys: Šviežios obuolių sultys yra gausios vitamino C, kuris stiprina imunitetą, ir antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais ir lėtina senėjimo procesus. Taip pat jie gerina virškinimą ir aprūpina organizmą skaidulomis.
- Česnakas: Česnakas yra puikus antioksidantas, kuris turi priešuždegiminių savybių. Be to, jis padeda stiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą, gerina imunitetą ir mažina kraujo spaudimą.
- Paprikos milteliai ir raudonėlis: Šie prieskoniai ne tik pagerina patiekalo skonį, bet ir yra puikūs vitaminų ir mineralų šaltiniai. Raudonėlis taip pat žinomas dėl savo antibakterinių savybių.
Ingredientai
- kiaulienos šoninė: 1 kilogramo (tinka ir su šonkauliuku)
- obuolių sultys: 250 mililitrų
- česnako granulės: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 1 valgomojo šaukšto
- juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
- paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- rupi druska: 3-4 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į obuolių sultis berkite vieną šaukštą druskos, česnako granulių ir pipirų. Išmaišykite.
2. Tada į šoninę švirkšto pagalba sušvirkškite visą marinatą. Pabarstykite raudonėliu bei paprika.
3. Tuomet į kepimo indą įtieskite kepimo popierių, dėkite šoninę odele į viršų.
4. Ant jos tolygiai paskirstykite visą rupią druską.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir šoninę kepkite maždaug 40-50 minučių.
6. Po to nuimkite susidariusį druskos luobą, padidinkite temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar maždaug 20 minučių, kol odelė tampa traški. Skanaukite!
Panašūs receptai











