Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai

Kategorija: Kiauliena


Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai

Paskelbė:
28 Birželio 2022
Visai neseniai rašiau apie orkaitėje - rankovėje keptą kiaulienos šoninę ir tai, kad aš jos mėgstu visada išsikepti kiek daugiau, kad kitą dieną galėčiau likusią šoninę pagaminti azijietiškai pagal šį receptą. 

Žinoma, tokį kiaulienos šoninės troškinį azijietiškai, Jūs galite gaminti ir iš šviežios nekeptos mėsos. Tuo atveju šoninę supjaustome maždaug 1,5 centimetro storio juostomis ir užpylę karštu vandeniu troškiname ją, kol ji tampa minkšta. O toliau receptas jau bus bendras.



Ingredientai



  • kepta šoninė: ~800 gramų (supjaustome gabaliukais; tinka ir troškinta šoninė)
  • imbiero šaknis: ~2-3 centimetrų gabaliuko
  • čili pipirai
  • česnakas: 3 skiltelių
  • rudas cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • šviesus sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • tamsus sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • ryžių actas: 4 valgomųjų šaukštų
  • pipirų mišinys
  • druska: pagal skonį (būtinai ragaujame, gali ir neprireikti, dedame galiausiai jeigu tikrai jo trūksta)
  • sezamo sėklos
  • švieži svogūnų laiškai
  • aliejus (kepimui)
  • ryžiai

Recepto paruošimas



1. Išverdame ryžius pagal nurodytas instrukcijas ant pakuotės. Įprastai yra imama viena dalis ryžių ir dvi dalys vandens. Ryžiai pilami į šaltą pasūdytą vandenį, o po to užengus verdami ant nedidelės kaitros.
2. Keptuvėje (jeigu savo virtuvėje turite WOK stiliaus keptuvę tai geriausiai kepti joje) apkepame kiaulienos šoninę iš visų pusių.
3. Per tą laiką, kol kiaulienos šoninė kepa, smulkiai supjaustome česnaką ir imbierą. Suberiame kartu su apkepama šonine.
4. Kai jau šoninė apskrunda, supilame visus komponentus ir dar kepame kol skysčio nebeliekame.
5. Prieš patiekdami, apiberiame sezamo sėklomis ir susmulkintais česnako laiškais.
6. Patiekiame su virtais ryžiais ir skanaujame!
7. Yra galimas dar vienas paruošimo būdas: 10 minučių apvirtą, gabaliukais supjaustytą šoninę dedame į puodą, supilame visus nurodytus produktus, įpilame karšto vandens ir troškiname uždengę dangčiu ant silpnos ugnies maždaug 60 minučių. Jeigu skysčio lieka per daug, leidžiame jam nugaruoti padidinę kaitrą.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: