Orkaitėje kepta kiaulienos šoninė su salotomis
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos
Šis patiekalas – puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta stiprų ir sodrų skonį. Kiaulienos šoninė, iškepta su prieskoniais ir sojos padažu, tampa itin sultinga ir aromatinga, o salotos su šviežiomis daržovėmis suteikia gaivumo ir lengvumo. Tai paprastas ir skanus patiekalas, idealiai tinkantis vakarienei arba pietums su šeima.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Kiaulienos šoninė: Suteikia sotumo, yra baltymų šaltinis, tačiau dėl savo riebumo nereikėtų vartoti per daug.
- Sojos padažas: Padeda išgauti gilų umami skonį ir suteikia patiekalui druskos be papildomo natrio.
- Garstyčios: Jie prideda šiek tiek aštrumo ir padeda išryškinti šoninės skonį.
Ingredientai
- kiaulienos šoninė
- "Alvo" prieskoniai griliui
- sojos padažas
- garstyčios
- salotos
- agurkai
- pomidorai
- druska
- alyvuogių aliejus
- actas
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia susipjaustykite kiaulienos šoninę norimo dydžio gabaliukais.
2. Tada įtrinkite prieskoniais ir užpilkite sojos padažo.
3. Palikite pasimarinuoti mažiausiai pusvalandį, o geriau dar ilgiau.
4. Prieš dėdami į orkaitę, šoninę iš abiejų pusių aptepkite garstyčiomis.
5. Kepkite maždaug pusvalandį 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrunda. Kepimo laikas labai priklausys nuo turimos orkaitės. Būtina stebime kepimo procesą ir kamputį raumens nupjovus turite pamatyti ar vis "žalia" mėsytė ar jau nebe. ;)
6. Patiekite su salotomis, sumaišę su actu, aliejumi ir druska. Salotų tikrai nepagailėkite, nes šiuo atveju tai vienintelis garnyras. Nebent Jūs dar nuspręsite kartu išsikepti bulvių. Skanaus!;)