Mėsa, troškinta obuolių sultyse
Kategorija: Žveriena / Jautiena, veršiena / Kiauliena
Ingredientai
- mėgiama mėsa: ~500 gramų (naudotas šernienos kumpis, jį pamarinavau iš vakaro su prieskoninėmis žolėlmis, smulkiai supjaustytais svogūnais bei mineraliniu vandeniu)
- mėgstami prieskoniai
- miltai: 3 valgomųjų šaukštų
- svogūnai: 2 nedideli (arba 1 didelio)
- aliejus (kepimui)
- nesaldžios obuolių sultys: ~500 mililitrų
- petražolės
- garstyčios: 1-2 valgomųjų šaukštų
- riebi grietinėlė: 100 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Jeigu mėsos nemarinavote iš anksto, tai ją reikia supjaustyti troškinimui skirtais gabaliukais, pabarstyti mėgiamais prieskoniais bei palikti mažiausiai keletui valandų pasimarinuoti.
2. Po to mėsos gabalėlius išvoliojame miltuose. Ant įkaitintos keptuvės (arba storasienio puodo) pilkite aliejų, pakepinkite trumpai mėsą. Ją ištraukite, sudėkite supjaustytus svogūnus, jeigu reikia įpilkite dar aliejaus. Apkepinkite kol svogūnai įgaus gražią auksinę spalvą.
3. Tada grąžinkite mėsą, supilkite obuolių sultis bei palikite troškintis kol mėsa numinkštės (man užtruko maždaug 60 minučių). Paskui sudėkite supjaustytas petražoles, garstyčias, grietinėlę bei dar keletą minučių patroškinkite. Patiekite ir skanaukite!
Kaip teisingai kepti mėsą ir žuvį… 11 auksinių patarimų
Šernienos guliašas
Kiaulienos karka be kaulo troškinta obuolių sultyse
Troškinta aviena su moliūgais
Troškinys su malta mėsa
Ukrainietiškai troškinta kiauliena
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Jautienos befstrogenas
Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais
MALTOS MĖSOS APKEPAS
Stirnienos mėsos troškinys
JAUTIENOS PLOVAS ORKAITĖJE
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas
Airiškai lėtai troškinta jautiena
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
Troškinti kopūstai su mėsa
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Silkė su saulėgrąžomis
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Karališkos bulvės