Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


Kalėdinis kiaulienos nugarinės kepsnys orkaitėje

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Kalėdinis kiaulienos nugarinės kepsnys orkaitėje

Paskelbė:

Kalėdinis kiaulienos nugarinės kepsnys orkaitėje – tai skanus ir aromatingas patiekalas, kuris puikiai tinka šventinei vakarienei. Marinuota su sojos padažu, apelsinų sultimis, garstyčiomis, česnaku ir medumi, kiauliena įgauna saldžiai aštrų skonį, kuris papildomas švelniu apelsinų aromatu. Šis patiekalas – tai puikus derinys su bulvytėmis ar kitais šventiniais garnyrais, suteikiantis šventei ypatingo skonio.


Naudingos sudedamosios dalys

  • Kiaulienos nugarinė: Kiauliena yra gera baltymų ir geležies šaltinis, kuris būtinas raudonųjų kraujo kūnelių gamybai ir energijos lygiui palaikyti. Kiaulienos nugarinė, kaip liesesnė dalis, turi mažiau riebalų nei kitos kiaulienos dalys, todėl puikiai tinka sveikesniam valgiui.
  • Apelsinai: Apelsinai yra turtingi vitaminu C, kuris padeda stiprinti imunitetą ir apsaugoti ląsteles nuo žalingų laisvųjų radikalų. Be to, jie turi antioksidacinių savybių, gerina odos būklę ir padeda palaikyti gerą sveikatą.
  • Rozmarinas: Rozmarinas ne tik suteikia skanų kvapą, bet ir turi antioksidacinių savybių, padeda gerinti virškinimą ir stiprina imunitetą.
  • Aitriosios paprikos: Aitrioji paprika yra naudingas užkandis, nes ji pagerina medžiagų apykaitą ir stimuliuoja virškinimo procesus. Be to, ji turi daug vitamino C ir gali pagerinti kraujo apytaką.
  • Medus: Medus yra natūralus saldiklis, turintis daug antioksidantų ir priešuždegiminių savybių. Jis taip pat padeda palaikyti organizmo balansą ir stiprinti imunitetą.


Ingredientai

  • kiaulienos nugarinė: 1 kilogramo
  • Santa Maria Thai Soya Sauce: 100 mililitrų
  • Dižono garstyčios: 50 mililitrų
  • česnakas: 4 skiltelių
  • rozmarinas: 3 šakelių
  • apelsinų sultys: 100 mililitrų
  • apelsinai: 2
  • medus: 3 valgomųjų šaukštų
  • aitriosios paprikos: 1


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į virtuvinį kombainą sudedame sojų padažą, apelsinų sultis, garstyčias, česnako skiltelės, kapotas rozmarino šakeles, medų bei aitriąsias paprikas. Viską sumaišome iki vientisos masės, kol aitrioji paprika bei česnakai bus smulkiais gabaliukais.

2. Jeigu neturite kombaino: Aitriąsias paprikas, rozmarinus bei česnakus smulkiai supjaustome ir sumaišome kartu su sojos padažu, garstyčiomis bei apelsinų sultimis.

3. Tada didelio dubens dugną padengiame apelsinų skiltelėmis ir ant jų uždedame mėsą.

4. Ant mėsos supilame pasiruoštą marinatą ir atsargiai pamasažuojame mėsą iš visų pusių.

5. Marinuojame bent jau 12-13 valandų, o idealiausia būtų visą parą.

6. Po to kepame orkaitėje įkaitintoje iki 185 laipsnių temperatūros maždaug 80 minučių. Labai skanu šalia išsikepti ir bulvyčių.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook