Orkaitėje kepta kiaulienos šoninė su raudongūžiais kopūstais
Kategorija: Mėsos patiekalai / Kiauliena
Čia tai bent fantastiškai skanūs pietūs iš kiaulienos šoninės. Sotūs bei itin skanūs. Mūsų šeimai čia labai tiko raudongūžių kopūstų garnyras. Dabar jau esu tikra, kad gaminsime šitaip daug dažniau. Galiu net patikinti, kad su valgant su šiuo garnyru, visai neprireiks nei bulvių.
1. Pirmiausia kiaulienos šoninę įtrinkite druska, pipirais, garstyčiomis ir susmulkintu česnaku. Aš įprastai palieku pasimarinuoti per visą naktį, nes man taip atrodo, kad gaunasi skaniau, nors galite kepti iš karto.
2. Kiaulienos šoninę suvyniokite į foliją. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 60 minučių.
3. Garnyras: Raudongūžius kopūstus supjaustykite smulkiais ruoželiais. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius bei supjaustykite skiltelėmis.
4. Troškintuve ištirpinkite sviestą. Sudėkite obuolius. Pabarstykite cinamonu, cukrumi ir pakepinkite ant silpnos kaitros maždaug 2-3 minutes.
5. Sudėkite raudongūžius kopūstus. Pilkite vandens, acto, berkite druskos ir dėkite čiobrelį. Uždenkite dangčiu bei troškinkite maždaug pusvalandį.
6. Šoninės kepimo užbaigimas:Praėjus valandai laiko kepimo, šoninę išvyniokite iš folijos. Patepkite šaukštu skysto medaus ir grąžinkite dar į orkaitę maždaug 10 minučių.
7. Dar patepkite šaukštu medaus ir pakepkite dar apie 10 minučių.
8. Po to į lėkštę dėkite raudongūžių kopūstų garnyro, ant viršaus iškeptą kiaulienos šoninę. Patiekite ir skanaukite!
Ingredientai
- kiaulienos šoninė be kaulo: 1 kilogramo
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
- česnakas: 3 skiltelių
- medus: 2 valgomųjų šaukštų
- obuoliai: 2-3
- cinamonas: žiupsnio
- raudongūžiai kopūstai: 500 gramų
- sviestas: 30 gramų
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- vanduo: 50 mililitrų
- baltojo vyno actas: 1 arbatinio šaukštelio
- čiobrelis: kelių šakelių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaulienos šoninę įtrinkite druska, pipirais, garstyčiomis ir susmulkintu česnaku. Aš įprastai palieku pasimarinuoti per visą naktį, nes man taip atrodo, kad gaunasi skaniau, nors galite kepti iš karto.
2. Kiaulienos šoninę suvyniokite į foliją. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 60 minučių.
3. Garnyras: Raudongūžius kopūstus supjaustykite smulkiais ruoželiais. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius bei supjaustykite skiltelėmis.
4. Troškintuve ištirpinkite sviestą. Sudėkite obuolius. Pabarstykite cinamonu, cukrumi ir pakepinkite ant silpnos kaitros maždaug 2-3 minutes.
5. Sudėkite raudongūžius kopūstus. Pilkite vandens, acto, berkite druskos ir dėkite čiobrelį. Uždenkite dangčiu bei troškinkite maždaug pusvalandį.
6. Šoninės kepimo užbaigimas:Praėjus valandai laiko kepimo, šoninę išvyniokite iš folijos. Patepkite šaukštu skysto medaus ir grąžinkite dar į orkaitę maždaug 10 minučių.
7. Dar patepkite šaukštu medaus ir pakepkite dar apie 10 minučių.
8. Po to į lėkštę dėkite raudongūžių kopūstų garnyro, ant viršaus iškeptą kiaulienos šoninę. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
kiauliena, kiaulienos sonine, druska, sonine, pipirai, garstycios, cesnakas, medus, obuoliai, cinamonas, kopustai, sviestas, vanduo, actas, ciobrelis
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
Kepta kiaulienos šoninė rankovėje
Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai
KEPTA ŠONINĖ ANT LAUŽO
Kepti smidrai (šparagai) su šonine
Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Lėtai kepta kiaulienos nugarinė orkaitėje su oda ir kaulu, su garstyčiomis
Kugelis kitaip - labai džiaugiuosi išmėginusi
Kepta šoninė su svogūnais
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
Kiaulienos kepsnys su garstyčiomis ir medumi
UŽKANDIS SU ŠONINE
MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE
Vištienos guliašas su bulvėmis, prievagrybiais, šonine ir grietinėle
Kiauliėnos nugarinės kepnsiai kepti orkaitėje
BULVIŲ PLOKŠTAINIS. KUGELIS
Labai skani F1 bulvinė pica su kiaulienos faršu ir sūriu
Brokolių, vynuogių ir makaronų salotos - mišrainė
Tobulai skanūs kiaulienos kepsniukai
Havajietiški sumuštiniai
Vištienos suktinukai su šonine, įdaryti paprika ir varškės sūreliu
Triušio kepenėlės
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS