Bulvių lizdeliai su vištiena orkaitėje

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai


Bulvių lizdeliai su vištiena orkaitėje

Paskelbė:

Bulvių lizdeliai su vištiena orkaitėje – tai puikus, sotus ir skanus patiekalas, kuris tikrai patiks visai šeimai. Tai klasikinis patiekalas, kuriame susijungia traški bulvių pluta, švelnus vištienos sluoksnis ir sūrio kremiškumas, suteikiantis patiekalui ypatingą skonį. Tokie lizdeliai puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis šventėms ar susibūrimams.


Kodėl šie bulvių lizdeliai naudingi sveikatai?


  • Bulvės – puikus angliavandenių ir kalio šaltinis, kuris padeda palaikyti normalų kraujospūdį ir subalansuotą vandens balansą organizme. Jos taip pat suteikia organizmui energijos, todėl šis patiekalas gali būti puikus pasirinkimas po aktyvios dienos.

  • Vištiena – vištienos mėsa yra puikus baltymų šaltinis, reikalingas raumenų atstatymui, ląstelių atsinaujinimui ir imunitetui. Vištiena taip pat turi mažai riebalų, todėl yra geras pasirinkimas, norint palaikyti sveiką kūno svorį ir gerą širdies sveikatą.

  • Sūriskietasis sūris ir mozzarella yra puikūs kalcio šaltiniai, kuris svarbus kaulų sveikatai ir dantims. Taip pat sūris suteikia patiekalui sotumo ir malonaus skonio.

  • Krapai – švieži krapai yra puikus vitamino C ir antioksidantų šaltinis, kurie padeda stiprinti imunitetą, kovoti su uždegimais ir palaikyti gerą virškinimą.


Ingredientai

Krepšeliams:
  • Bulvės: 500 g- 600 g (virtos)
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Krapai: kelios šakelės (šviežių)
  • Sviestas: 60 g
  • Mocarela: 200 g
Sūrio sluoksniui:
  • Kietasis sūris: 1 sauja
  • Majonezas: 3 valg. š.
  • Česnakai: 2 skiltelės
Mėsos sluoksniui:
  • Vištienos blauzdelių mėsa: apie 300 g
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Česnakai: 2 skiltelės


Recepto paruošimas

1. Bulves išvirti ir perkelti į dubenį.

2. Krapus smulkiai sukapoti ir sudėti prie bulvių.

3. Taip į puodą sudėti sviestą ir viską sutrinti.

4. Į masę mušti kiaušinį ir šaukštu išmaišyti. Turi gautis vientisa masė.

5. Leisti masei šiek tiek atvėsti ir tuomet suformuoti rutuliukus, juos išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.

6. Kiekviename rutuliuke šaukšto pagalba padaryti įdubimus.

7. Sūriu sluoksniui dubenėlyje sumaišyti smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, majonezą ir traiškytus česnakus.

8. Paruoštą masę išdėlioti ant bulvių paplotėlių.

9. Vištieną supjaustyti labai mažais gabaliukais, pagardinti prieskoniais, išmaišyti ir apkepti įkaitintoje keptuvėje.

10. Apkeptą mėsą išdėlioti ant sūrio sluoksnio.

11. Mocarelą sutarkuoti ir išdėlioti ant paruoštų lizdelių.

12. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

13. Patiekti su salotomis iš iceberg salotos, morkų, agurkų, konservuotų kukurūzų, prieskonių ir aliejaus.