Jautienos nugarinės kepsnys su saldžiosiomis bulvėmis ir paprikų majonezu

Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Jautienos nugarinės kepsnys su saldžiosiomis bulvėmis ir paprikų majonezu

Paskelbė:

Jautienos nugarinės kepsnys su saldžiosiomis bulvėmis ir paprikų majonezu – tai patiekalas, kuris ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir pasižymi aukštos kokybės ingredientais. Jautienos nugarinė – itin sultinga ir mėsa, kurios paruošimas su BBQ prieskoniais suteikia unikalų dūminį ir pikantišką skonį. Saldžiosios bulvės su parmezanu ir česnaku yra puikus garnyras, derinantis saldumą su sūrumu. Aitriųjų paprikų majonezas suteikia gaivumo ir šiek tiek aštrumo, kuris puikiai subalansuoja mėsą.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Jautiena – aukštos kokybės raudona mėsa, kurioje gausu baltymų, kurie yra būtini raumenų vystymuisi, ir geležies, padedančios išvengti anemijos ir gerinčios deguonies tiekimą organizmui.
  • Saldžiosios bulvės – puikus vitamino A ir antioksidantų šaltinis, kuris prisideda prie odos sveikatos, imuninės sistemos stiprinimo ir gerina regėjimą. Taip pat saldžiosios bulvės turi daug skaidulų, padedančių virškinimui.
  • Parmezano sūris – gausus baltymų ir kalcio, kurie yra svarbūs kaulų sveikatai ir raumenų funkcijai. Parmezanas taip pat turi mažai laktozės, todėl tinka net ir jautriems žmonėms.
  • Kajeno aitriosios paprikos – šios prieskoniai yra puikus vitamino C ir kapsaicino šaltinis, kuris padeda pagerinti medžiagų apykaitą ir turi priešuždegiminių savybių.


Ingredientai

Jautienos nugarinės kepsniui:
  • jautienos nugarinė: 720 gramų
  • "Santa Maria" BBQ Rub Allround: 1 pakelio
Saldžiosioms bulvėms su parmezanu:
  • saldžiosios bulvės: 6
  • rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • "Santa Maria" pipirai Tellicherry: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • "Santa Maria" akmens druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • Parmezano sūris: 50 gramų
  • laiškinis česnakas
Aitriųjų paprikų majonezui:
  • "Santa Maria" kajeno aitriosios paprikos: 3 valgomųjų šaukštų
  • majonezas: 150 mililitrų


Recepto paruošimas

1. Jautienos nugarinės kepsnys: Supjaustome mėsą ir įtriname prieskonių mišiniu.

2. Tada apkepame kepsniukus iš abiejų pusių po maždaug tris minutes tiesioginės kaitros būdu ant įkaitintų grotelių, kol temperatūra mėsos viduje pakyla iki maždaug 56 laipsnių.

3. Keptos saldžiosios bulvės su Parmezano sūriu: Įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros.

4. Supjaustome batatus (saldžiąsias bulves) lazdelėmis.

5. Sudedame į didelę kepimo skardą ir apšlakstome rapsų aliejumi. Pabarstome druska bei pipirais. Gerai išmaišome.

6. Kepame orkaitėje maždaug 30–35 minutes arba tol, kol gražiai paruduoja.

7. Išimame batatus iš orkaitės ir paliekame šiek tiek atvėsti. Apibarstome smulkiai sutarkuotu sūriu ir česnakų laiškais.

8. Aitriųjų paprikų majonezas: Šis padažas nuostabiai tinka kaip vėsus padažas prie mėsos. Tiesiog sumaišome Kajeno aitriąsias paprikas ir majonezą tarpusavyje.

9. Galiausiai viską patiekiame ir skanaujame!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook