Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių
Kategorija: Bulvių patiekalų receptai / Patiekalai iš kiaulienos
Bulviniai blynai su mėsa – tai tradicinis, tačiau ypatingas patiekalas, kuris sujungia švelnią bulvių masę ir sultingą mėsos įdarą. Šie blynai – puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, o jų skonis nepaliks abejingų. Be to, jie yra itin sočūs ir maistingi, todėl tikrai patiks tiek mėgstantiems mėsą, tiek bulves.
Kodėl šie bulviniai blynai naudingi sveikatai?
Bulvės – puikus angliavandenių šaltinis, kuris suteikia organizmui ilgalaikės energijos. Jos taip pat turi vitamino C, kuris stiprina imunitetą ir padeda kovoti su uždegimais.
Kiauliena – šaltinis baltymų, kurie yra būtini raumenų augimui ir atstatymui. Be to, kiauliena turi geležies, reikalingos kraujui ir energijai.
Svogūnai ir česnakai – puikūs natūralūs antioksidantai, kurie padeda stiprinti imunitetą ir pagerina virškinimą. Jie taip pat turi priešuždegiminių savybių.
Prieskoniai (imbieras, pipirai) – imbieras, ypač šviežias, turi antibakterinių ir priešuždegiminių savybių, todėl padeda organizmui kovoti su infekcijomis ir uždegimais.
Kiaušiniai – puikus baltymų ir vitamino D šaltinis, kurie yra būtini raumenų ir kaulų sveikatai.
Ingredientai
- bulvių: 1 kilogramo
- kiaušinių: 1
- svogūnų: 1
- citrinos sulčių: 1 arbatinio šaukštelio
- druskos: 1 arbatinio šaukštelio
- augalinio aliejaus
- kiaulienos faršo: 500 gramų
- kiaušinių: 1
- svogūnų: 1
- česnako: 2 skiltelių
- sviesto: gabaliuko
- druskos: pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų: pagal skonį
- imbiero miltelių: žiupsnelio (nėra būtina; galima pakeisti šviežiu)
- mėgstamų prieskonių (jeigu norisi, nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Gaminkite įdarą: Svogūną, česnaką ir nedidelį imbiero gabaliuką (jei naudosite ne miltelius) supjaustykite smulkiai ir kepiname keptuvėje išlydykite svieste maždaug 30 sekundžių.
2. Tuomet pilkite šlakelį vandens ir troškinkite kol svogūnas taps skaidrus, o vanduo iš keptuvės išgaruos.
3. Daržoves palikite keptuvėje atvėsti.
4. Tuomet į dubenį dėkite kiaulienos faršą, muškite kiaušinį, dėkite pakepintą svogūną, berkite druskos, pipirų, imbiero miltelių (jei nedėjote šviežio imbiero) ir išmaišykite.
5. Bulvinių blynų kepimas: Bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite, ir apšlakstykite citrinos sultimis.
6. Kartu su bulvėmis tarkuokite ir svogūną.
7. Tada į bulvių masę dėkite kiaušinį, berkite druską ir išmaišykite.
8. Bulvinius blynus su mėsa formuokite tiesiai keptuvėje. Į blynų vidų dėkite mėsos įdaro.
9. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškepa.
10. Patiekite su grietine arba mėgstamu padažu ir skanaukite!
11. Patarimas: Skoniui paįvairinti, į faršą dar galima įdėti čederio sūrio.