Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai / Patiekalai iš kiaulienos


Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių

Paskelbė:

Bulviniai blynai su mėsa – tai tradicinis, tačiau ypatingas patiekalas, kuris sujungia švelnią bulvių masę ir sultingą mėsos įdarą. Šie blynai – puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, o jų skonis nepaliks abejingų. Be to, jie yra itin sočūs ir maistingi, todėl tikrai patiks tiek mėgstantiems mėsą, tiek bulves.


Kodėl šie bulviniai blynai naudingi sveikatai?


  • Bulvės – puikus angliavandenių šaltinis, kuris suteikia organizmui ilgalaikės energijos. Jos taip pat turi vitamino C, kuris stiprina imunitetą ir padeda kovoti su uždegimais.

  • Kiauliena – šaltinis baltymų, kurie yra būtini raumenų augimui ir atstatymui. Be to, kiauliena turi geležies, reikalingos kraujui ir energijai.

  • Svogūnai ir česnakai – puikūs natūralūs antioksidantai, kurie padeda stiprinti imunitetą ir pagerina virškinimą. Jie taip pat turi priešuždegiminių savybių.

  • Prieskoniai (imbieras, pipirai) – imbieras, ypač šviežias, turi antibakterinių ir priešuždegiminių savybių, todėl padeda organizmui kovoti su infekcijomis ir uždegimais.

  • Kiaušiniai – puikus baltymų ir vitamino D šaltinis, kurie yra būtini raumenų ir kaulų sveikatai.


Ingredientai

  • bulvių: 1 kilogramo
  • kiaušinių: 1
  • svogūnų: 1
  • citrinos sulčių: 1 arbatinio šaukštelio
  • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
Blynų kepimui:
  • augalinio aliejaus
Įdarui:
  • kiaulienos faršo: 500 gramų
  • kiaušinių: 1
  • svogūnų: 1
  • česnako: 2 skiltelių
  • sviesto: gabaliuko
  • druskos: pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų: pagal skonį
  • imbiero miltelių: žiupsnelio (nėra būtina; galima pakeisti šviežiu)
  • mėgstamų prieskonių (jeigu norisi, nėra būtina)


Recepto paruošimas

1. Gaminkite įdarą: Svogūną, česnaką ir nedidelį imbiero gabaliuką (jei naudosite ne miltelius) supjaustykite smulkiai ir kepiname keptuvėje išlydykite svieste maždaug 30 sekundžių.

2. Tuomet pilkite šlakelį vandens ir troškinkite kol svogūnas taps skaidrus, o vanduo iš keptuvės išgaruos.

3. Daržoves palikite keptuvėje atvėsti.

4. Tuomet į dubenį dėkite kiaulienos faršą, muškite kiaušinį, dėkite pakepintą svogūną, berkite druskos, pipirų, imbiero miltelių (jei nedėjote šviežio imbiero) ir išmaišykite.

5. Bulvinių blynų kepimas: Bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite, ir apšlakstykite citrinos sultimis.

6. Kartu su bulvėmis tarkuokite ir svogūną.

7. Tada į bulvių masę dėkite kiaušinį, berkite druską ir išmaišykite.

8. Bulvinius blynus su mėsa formuokite tiesiai keptuvėje. Į blynų vidų dėkite mėsos įdaro.

9. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškepa.

10. Patiekite su grietine arba mėgstamu padažu ir skanaukite!

11. Patarimas: Skoniui paįvairinti, į faršą dar galima įdėti čederio sūrio.