Keptuvėje troškinti mėsos kukuliai pomidorų padaže

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos / Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Keptuvėje troškinti mėsos kukuliai pomidorų padaže

Paskelbė:

Keptuvėje troškinti mėsos kukuliai pomidorų padaže – tai gardus, sotus ir sveikas patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir puikiai dera su įvairiais garnyrais, tokiais kaip bulvių košė ar šviežios daržovių salotos. Be to, patiekalas pasižymi naudingu maistinių medžiagų deriniu, padedančiu palaikyti gerą savijautą.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Malta mėsa (kiauliena ir jautiena) – puikus baltymų šaltinis, kuris svarbus raumenų atstatymui ir energijai. Be to, jautienoje yra geležies, cinko ir B grupės vitaminų, padedančių palaikyti sveiką nervų sistemą.
  • Pomidorai – turtingi likopenu, kuris yra stiprus antioksidantas, mažinantis uždegiminius procesus ir palaikantis širdies sveikatą. Taip pat pomidoruose gausu vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą.
  • Česnakas – natūralus priešuždegiminis ir antibakterinis komponentas, stiprinantis imuninę sistemą ir padedantis kovoti su peršalimu.
  • Raudonėlis – praturtintas antioksidantais, padedančiais kovoti su laisvaisiais radikalais. Be to, jis gerina virškinimą ir stiprina imuninę sistemą.
  • Alyvuogių aliejus – sveikųjų riebalų šaltinis, kuris padeda palaikyti širdies ir kraujagyslių sistemos sveikatą bei gerina odos būklę.


Ingredientai

Mėsos kukuliams:
  • malta mėsa: 500 gramų (aš naudoju maišytą kiaulienos ir jautienos faršą)
  • pienas: 100 mililitrų
  • džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
  • svogūnai: 1
  • kiaušiniai: 1
  • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria")
  • akmens druska: 1,5 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria")
Pomidorų padažui:
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • raudonėli: 1 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria")
  • smulkinti pomidorai: 400 gramų
  • vanduo: 200 mililitrų
  • jautienos sultinio kubeliais: 1
  • pipirai: pagal skonį (naudoju "Santa Maria" Tellicherry)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sumaišome džiūvėsėlius su pienu bei paliekame dubenyje maždaug 3-4 minutes, kad išbrinktų.

2. Po to įmaišome faršą, svogūnus, kiaušinį bei juoduosius pipirus.

3. Suformuojame maždaug 12 kukulių.

4. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų.

5. Suberiame supjaustytus česnakus bei raudonėlius. Pakepame maždaug 60 sekundžių.

6. Tuomet į keptuvę supilame susmulkintus pomidorus, vandenį ir įdedame sultinio kubelį.

7. Sudedame pasiruoštus mėsos kukulius į padažą ir uždengę patroškiname maždaug 15 minučių.

8. Prieš patiekiant pabarstome susmulkintomis petražolėmis bei Tellicherry juodaisiais pipirais. Skanaujame!

9. Pastebėjimas: Man asmeniškai šį patiekalą labai skanu valgyti vien su šviežiomis daržovėmis, bet puikiai tinka ir bulvių košė ir/arba įvairios šviežių daržovių salotos.