Keptuvėje troškinti kiaulienos šonkauliukai su bulvėmis ir daržovėmis

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Keptuvėje troškinti kiaulienos šonkauliukai su bulvėmis ir daržovėmis

Paskelbė:

Šis patiekalas – tai paprastas, tačiau labai skanus ir sultingas troškinys, kuris susilieja su švelniai troškintų daržovių ir mėsos skoniu. Kiaulienos šonkauliukai, derinami su bulvėmis, paprikomis ir pomidorais, suteikia puikią maistingą ir skonio pilną patiekalą.


Kodėl šis patiekalas naudingas?

  • Kiaulienos šonkauliukai yra puikus baltymų šaltinis, kuris padeda stiprinti raumenis ir audinius. Be to, kiauliena turi daug B grupės vitaminų, kurie yra svarbūs energijai ir nervų sistemos veiklai.
  • Bulvės suteikia energijos ir yra geras kalio šaltinis, būtinas širdies ir raumenų funkcijai.
  • Daržovės kaip paprikos, pomidorai ir česnakai praturtina patiekalą vitaminais ir antioksidantais, o garstyčių grūdai suteikia unikalų, švelniai aštrų skonį ir padeda virškinimui.


Ingredientai

  • kiaulienos šonkauliukų: 700 gramų
  • bulvių: 8-10
  • svogūnų: 2-3
  • česnako: 4-5 skiltelių
  • pomidorų: 1
  • garstyčių grūdelių: 2 valgomųjų šaukštų
  • paprikų: 1
  • sultinio: 400 mililitrų
  • druskos
  • pipirų
  • augalinio aliejaus


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių šonkauliukus supjaustykite gabaliukais bei apkepinkite didelėje keptuvėje ant aliejaus.

2. Ant viršaus sudėkite nuskustas bulves, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kubeliais supjaustytą pomidorą, juostelėmis - papriką bei stambiai sukapotą česnaką.

3. Tuomet garstyčių žirnelius išmaišykite sultinyje bei užpilkite šonkauliukus su daržovėmis.

4. Pabarstykite pagal savo skonį druska ir pipirais.

5. Uždenkite keptuvę dangčiu bei troškinkite maždaug 40-60 minučių. Troškinant kartas nuo karto pamaišykite. Mėgaukitės!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook