Bengališkai troškinti kiaulienos kepsneliai
Kategorija: Kiauliena

Itin pikantiško skonio pomidorų padažas su kariu ir čili pipirais suteiks visiškai naują skonį pabodusiems lietuviškiems karbonadams. Receptą sugebėjau atrasti šimto metų senumo savo užrašinėje, naudojau kiaulienos nugarinės kepsnelius. Taip pat galite gaminti su išpjovos arba kumpio pjausneliais. Labai rekomenduoju. Skani vakarienė visai šeimai bus garantuota. :)
1. Pirmiausia kepsnelius įtrinkite su druska, pipirais, maltomis saldžiosiomis paprikomis bei čili.
2. Palikite pasimarinuoti maždaug pusvalandžiui (per tą laiką susipjaustykite kitas daržoves bei pasiruoškite visus prieskonius).
3. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų bei apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol parus. Atidėkite.
4. Tada naujoje keptuvėje/troškintuve įkaitinkite truputį aliejaus bei apkepinkite kmynus, karį ir imbierą.
5. Kai paskleis aromatą, sudėkite šiaudeliais supjaustytus svogūnus bei apkepkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite sutarkuotą morką bei pasmulkintą česnaką. Pakepkite, po to sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus. Pagardinkite druska, garstyčiomis, cukrumi, pomidorų pasta bei pomidorų padažu.
6. Kai pomidorai suminkštės, sudėkite mėsos kepsnelius. Pavartykite, kad tolygiai pasidengtų padažu, uždenkite bei troškinkite ant mažos ugnies maždaug 20-30 minučių.
7. Skanaukite su virtomis bulvėmis bei šviežiomis daržovėmis!
Ingredientai
- kiaulienos nugarinės: 1 kilogramo (maždaug 10 pjausnelių)
- svogūnų: 1
- česnako: 3 skiltelių
- pomidorų: 3
- morkų: 1
- pomidorų pastos: 1 valgomojo šaukšto
- pomidorų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
- kmynų: 1 valgomojo šaukšto
- kario
- imbiero
- čili pipiro
- maltų saldžiųjų paprikų
- garstyčių: 1 arbatinio šaukštelio
- cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
- druskos
- juodųjų pipirų
- aliejaus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kepsnelius įtrinkite su druska, pipirais, maltomis saldžiosiomis paprikomis bei čili.
2. Palikite pasimarinuoti maždaug pusvalandžiui (per tą laiką susipjaustykite kitas daržoves bei pasiruoškite visus prieskonius).
3. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų bei apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol parus. Atidėkite.
4. Tada naujoje keptuvėje/troškintuve įkaitinkite truputį aliejaus bei apkepinkite kmynus, karį ir imbierą.
5. Kai paskleis aromatą, sudėkite šiaudeliais supjaustytus svogūnus bei apkepkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite sutarkuotą morką bei pasmulkintą česnaką. Pakepkite, po to sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus. Pagardinkite druska, garstyčiomis, cukrumi, pomidorų pasta bei pomidorų padažu.
6. Kai pomidorai suminkštės, sudėkite mėsos kepsnelius. Pavartykite, kad tolygiai pasidengtų padažu, uždenkite bei troškinkite ant mažos ugnies maždaug 20-30 minučių.
7. Skanaukite su virtomis bulvėmis bei šviežiomis daržovėmis!
Raktažodžiai:
kiauliena, kiaulienos nugarine, svogunai, cesnakas, pomidorai, morkos, kmynai, karis, imbieras, paprika, druska, garstycios, pipirai

Paprastas kiaulienos nugarinės troškinys su daržovėmis ir grietine

Kiauliėnos nugarinės kepnsiai kepti orkaitėje

Kiaulienos sprandinės kepsnys su pelėsinio sūrio padažu (keptuvėje)

Kiaulienos nugarinės marinatas

Paprasti šernienos kepsniai kepti keptuvėje

Traškūs bulvių kepsneliai su lašiša

Kiaulienos iešmeliai orkaitėje

Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis

BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje

KIAULIENOS KEPSNIAI SU ČESNAKU IR ŽOLELĖMIS

Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais

Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis

Kapotos vištienos kepsneliai su gartyčiomis ir grietine, be majonezo

GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)

Orkaitėje kepta kiaulienos šoninė su raudongūžiais kopūstais

Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai

Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje

Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai

Daržovių ir grybų troškinys su bulvėmis

Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi

Kiauliena azijietiškai

Veršienos kepsneliai, kepti orkaitėje

Kalakutienos filė juostelės orkaitėje su graikiško jogurto padažu

Keptas mėsos - kiaulienos sprandinės kepsnys "Armonika"