Aštrus ir mėsiškas čili troškinys su kiaulienos gabaliukais kitaip

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Aštrus ir mėsiškas čili troškinys su kiaulienos gabaliukais kitaip

Paskelbė:

Aštrus ir mėsiškas čili troškinys su kiaulienos gabaliukais – tai pikantiškas ir sotus patiekalas, idealiai tinkantis šaltoms dienoms. Su švelnia kiaulienos sprandinės mėsa, švelniai aštriu čili prieskoniu ir šviežiomis daržovėmis, šis troškinys sušildo ir suteikia malonių skonio niuansų.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Kiaulienos sprandinė – puikus baltymų, geležies ir vitamino B12 šaltinis. Tai liesa mėsa, kuri suteikia sotumo ir energijos.
  • Konservuotos pupelės – baltymų ir skaidulų šaltinis, kuris padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, taip pat turi daug folio rūgšties ir magnio.
  • Paprikos – puikus vitaminas C šaltinis, taip pat suteikia antioksidacinių savybių ir padeda kovoti su uždegimais.
  • Svogūnai – gerina virškinimą, turi daug antioksidantų ir gali padėti palaikyti sveiką širdį.
  • Pomidorai – turtingi likopenu, kuris apsaugo nuo vėžio ir palaiko širdies bei kraujagyslių sveikatą.
  • Čili prieskoniai/padažai – padeda pagreitinti medžiagų apykaitą, gerina virškinimą ir suteikia aštrumo bei skonio.


Ingredientai

  • kiaulienos sprandinė: 1 kilogramo
  • konservuotos pupelės: 2 skardinių (aš naudoju vieną raudonų pupelių pomidorų padaže, o kitą baltų pupelių)
  • paprikos: 2-3
  • mėlynieji svogūnai: 4
  • sūris: nedidelio gabaliuko
  • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • čili prieskoniai (arba čili padažai)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia supjaustykite nedideliais kubeliais kiaulienos sprandinę ir pakepinkite keptuvėje.

2. Tuomet supjaustykite paprikas bei svogūnus, ir juos taip pat pakepinkite.

3. Tada ant viršaus suverskite mėsą, išmaišykite, supilkite pupeles (kartu su visu skysčiu) ir pomidorus. Jeigu reikia, galite papildomai įpilti šiek tiek vandens.

4. Pagardinkite čili prieskoniais arba čili padažais (kiekvienam pagal savo skonį) ir uždengę troškinkite dar maždaug 20 minučių.

5. Patiekite užsibarstę sutarkuoto sūrio. Skanaus!

6. Pastebėjimas: Aš šį kartą panaudojau ne čili prieskonius, o tokius padažus. Jie labai tiko, bet viskas puikiai gaunasi ir su aštriais prieskoniais.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook