Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže

Paskelbė:

Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže – skanus ir sotus patiekalas

Šie mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, patiekti baltame padaže, yra puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Kukuliai yra minkšti ir sultingi, o baltas padažas suteikia patiekalui švelnų ir kreminį skonį. Grietinė ir majonezas padaže sukuria nuostabią tekstūrą, o fermentinis sūris, užberiamas ant jau iškepusių kukulių, suteikia papildomo skonio ir aromato. Tai lengvas ir greitai paruošiamas patiekalas, kuris patiks visai šeimai.


Kodėl šis receptas naudingas?


  • Subalansuotas ir sotus: Mėsos kukuliai su ryžiais ir daržovėmis yra puikus baltymų ir angliavandenių šaltinis, todėl šis patiekalas puikiai tinka kaip pagrindinis maistas.
  • Lengvas ir greitas paruošimas: Kukuliai su padažu yra greitai paruošiami ir nereikalauja sudėtingų ingredientų, todėl puikiai tinka užimtiems žmonėms.
  • Švelnus skonis: Baltas padažas su grietine ir majonezu suteikia patiekalui švelnų ir kreminį skonį, kuris puikiai dera su kukuliais.


Ingredientai

Kukuliams reikės:
  • Mėsos faršas: 500 g
  • Ryžiai: 80 gramų (nevirtų svoris)
  • Morkos: 1 vnt.
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Majonezas: 1-2 valg. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Džiovinto česnako granulės
Padažui reikės:
  • Pomidorų padažas: 5 valg. š.
  • Grietinė: 3 valg. š.
  • Majonezas: 3 valg. š.
  • Miltai: 3 valg. š.
  • Vanduo: 0,5 stiklinės
  • Mėgiami prieskoniai
  • Krapai
  • Fermentinis sūris (užberti ant iškepusių kukulių)


Recepto paruošimas

1. Pradžioje išverdame ryžius (neperverdame, nes dar troškinsime orkaitėje), atvėsiname.

2. Tuomet kartu pakepiname sutarkuotas morkas bei ganėtinai smulkiai supjaustytus svogūnus, atvėsiname.

3. Tada faršą sumaišome su ryžiais, morkomis, svogūnais ir majonezu, įberiame druskos, pipirų bei česnako granulių.

4. Po to suformuojame nedidelius kukulius bei dedame juos į kepimo indą.

5. Pomidorų padažą sumaišome su grietine, majonezu bei miltais, tuomet po truputį pilame vandenį ir viską gerai išmaišome, sudedame prieskonius, susmulkintus krapus. Užpilame padažą ant kukulių (aš pati padažo produktų kiekį dvigubinau).

6. Uždengiame kepimo indą su folija. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50 minučių.

7. Likus apie 10 minučių iki kepimo pabaigos foliją atidengiame, kad kukuliai gražiai apskrustų.

8. Iškepusius kukulius apiberiame sutarkuotu sūriu bei trumpam įkišame į orkaitę, kad sūris išsilydytų. Skanaujame!