Lipnūs kiaulienos šonkauliukai
Kategorija: Kiauliena

Ingredientai
- kiaulienos šonkauliukai: 6 mėsingi
- geros kokybės pomidorų padažas: 0,5 puodelio
- medus: 2 šaukštų
- tamsiai rudas cukrus: 1 šaukšto (jei neturit – įdėkit kiek daugiau medaus. Baltas cukrus čia netiks)
- baltojo vyno actas: 1 šaukšto (galite pakeisti ryžių actu)
- čili arba Worčesterio padažas: 1 šaukšto (arba kitas aštrus padažas)
- sojos padažas: ~3-4 šaukštų
- Jeigu norisi (pasirinktinai):
- tarkuotas imbieras
- tarkuotas česnakas
- čili milteliai
- malta rūkyta paprika
Recepto paruošimas
1. Šonkauliukus suverčiame į puodą, apipilame šaltu vandeniu, dedame ant ugnies, užverdame ir paviriname apie pusvalandį.
2. Praėjus maždaug 20 min ruošiame padažą – į nediduką puodą supilame pomidorų padažą, medų, cukrų, actą, aštrų padažą, sojos padažą. Jei norite – galite įtarkuoti česnako (kuris čia labai labai tinka) arba imbiero, įberti ir kitokių prieskonių. Užviriname. Paragaujame. Tobuliname atsižvelgdami į pageidavimus – galima įpilti kiek daugiau sojos arba čili padažo BET galutinis variantas turi būti gana saldus, neišsigaskite – saldumo čia tikrai nebus per daug! Paburbuliavus pora minučių nukeliame nuo ugnies.
3. Įkaitiname orkaitę. Kepimo skardą (nevisai plokščią, o kiek gilesnę) užtiesiame folija, sudedame išgriebtus šonkauliukus. Šaukštu užtepame padažą. Apverčiame. Aptepame kitą pusę. Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame, kol šonkauliukai gražiai parus. Bet ne per daug. Apverčiame. Kepinam kitą pusę. Viskas užtruks maždaug 30-40 min, gal mažiau – priklausomai nuo Jūsų orkaitės karštumo. Štai ir viskas! Skanaus:)
Raktažodžiai:
kiaulienos sonkauliukai, pomidoru padazas, medus, cukrus, vyno actas, cili, sojos padazas, imbieras, rukyta paprika

Apvirti ir kepti šonkauliukai

Šonkauliukai su imbieru

BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje

Kiniškas slyvų padažas mėsai/vištienai

Ryžių vermišeliai su faršu ir moliūgais

Aštriai pikantiškas slyvų pagardas

Teksasietiškai marinuoti šonkauliukai kepti orkaitėje

Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai

Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais

Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai

BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS

Keptos sezaminės vištienos receptas

BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS

Pad Thai su krevetėmis

Mėsos sulčių ir raudono vyno padažas prie jautienos steiko ar kepsnio

Keptuvėje keptas jūros ešerys azijietiškai

MAKARONAI SU TUNU IR KONSERVUOTAIS KUKURŪZAIS

Veganiški traškūs sojos gabalėliai

Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!

Tradicinės kiniškos agurkų salotos

WASABI MARINATAS VIŠTIENAI

AŠTRUS PADAŽAS "ANTIGRIPINAS"

Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams

Šaltas užkandis Summer rolls su lašiša