Lipnūs kiaulienos šonkauliukai

Kategorija: Kiauliena


Lipnūs kiaulienos šonkauliukai

Paskelbė:
19 Spalio 2022

Ingredientai


  • kiaulienos šonkauliukai: 6 mėsingi
  • geros kokybės pomidorų padažas: 0,5 puodelio
  • medus: 2 šaukštų
  • tamsiai rudas cukrus: 1 šaukšto (jei neturit – įdėkit kiek daugiau medaus. Baltas cukrus čia netiks)
  • baltojo vyno actas: 1 šaukšto (galite pakeisti ryžių actu)
  • čili arba Worčesterio padažas: 1 šaukšto (arba kitas aštrus padažas)
  • sojos padažas: ~3-4 šaukštų

  • Jeigu norisi (pasirinktinai):
    • tarkuotas imbieras
    • tarkuotas česnakas
    • čili milteliai
    • malta rūkyta paprika

Recepto paruošimas



1. Šonkauliukus suverčiame į puodą, apipilame šaltu vandeniu, dedame ant ugnies, užverdame ir paviriname apie pusvalandį.
2. Praėjus maždaug 20 min ruošiame padažą – į nediduką puodą supilame pomidorų padažą, medų, cukrų, actą, aštrų padažą, sojos padažą. Jei norite – galite įtarkuoti česnako (kuris čia labai labai tinka) arba imbiero, įberti ir kitokių prieskonių. Užviriname. Paragaujame. Tobuliname atsižvelgdami į pageidavimus – galima įpilti kiek daugiau sojos arba čili padažo BET galutinis variantas turi būti gana saldus, neišsigaskite – saldumo čia tikrai nebus per daug! Paburbuliavus pora minučių nukeliame nuo ugnies.
3. Įkaitiname orkaitę. Kepimo skardą (nevisai plokščią, o kiek gilesnę) užtiesiame folija, sudedame išgriebtus šonkauliukus. Šaukštu užtepame padažą. Apverčiame. Aptepame kitą pusę. Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame, kol šonkauliukai gražiai parus. Bet ne per daug. Apverčiame. Kepinam kitą pusę. Viskas užtruks maždaug 30-40 min, gal mažiau – priklausomai nuo Jūsų orkaitės karštumo. Štai ir viskas! Skanaus:)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: