Lipnūs kiaulienos šonkauliukai
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai
- kiaulienos šonkauliukai: 6 mėsingi
- geros kokybės pomidorų padažas: 0,5 puodelio
- medus: 2 šaukštų
- tamsiai rudas cukrus: 1 šaukšto (jei neturit – įdėkit kiek daugiau medaus. Baltas cukrus čia netiks)
- baltojo vyno actas: 1 šaukšto (galite pakeisti ryžių actu)
- čili arba Worčesterio padažas: 1 šaukšto (arba kitas aštrus padažas)
- sojos padažas: ~3-4 šaukštų
- Jeigu norisi (pasirinktinai):
- tarkuotas imbieras
- tarkuotas česnakas
- čili milteliai
- malta rūkyta paprika
Recepto paruošimas
1. Šonkauliukus suverčiame į puodą, apipilame šaltu vandeniu, dedame ant ugnies, užverdame ir paviriname apie pusvalandį.
2. Praėjus maždaug 20 min ruošiame padažą – į nediduką puodą supilame pomidorų padažą, medų, cukrų, actą, aštrų padažą, sojos padažą. Jei norite – galite įtarkuoti česnako (kuris čia labai labai tinka) arba imbiero, įberti ir kitokių prieskonių. Užviriname. Paragaujame. Tobuliname atsižvelgdami į pageidavimus – galima įpilti kiek daugiau sojos arba čili padažo BET galutinis variantas turi būti gana saldus, neišsigaskite – saldumo čia tikrai nebus per daug! Paburbuliavus pora minučių nukeliame nuo ugnies.
3. Įkaitiname orkaitę. Kepimo skardą (nevisai plokščią, o kiek gilesnę) užtiesiame folija, sudedame išgriebtus šonkauliukus. Šaukštu užtepame padažą. Apverčiame. Aptepame kitą pusę. Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame, kol šonkauliukai gražiai parus. Bet ne per daug. Apverčiame. Kepinam kitą pusę. Viskas užtruks maždaug 30-40 min, gal mažiau – priklausomai nuo Jūsų orkaitės karštumo. Štai ir viskas! Skanaus:)
Raktažodžiai:
kiaulienos sonkauliukai, pomidoru padazas, medus, cukrus, vyno actas, cili, sojos padazas, imbieras, rukyta paprika
Apvirti ir kepti šonkauliukai
Šonkauliukai su imbieru
BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje
Kiniškas slyvų padažas mėsai/vištienai
Ryžių vermišeliai su faršu ir moliūgais
Aštriai pikantiškas slyvų pagardas
Teksasietiškai marinuoti šonkauliukai kepti orkaitėje
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
Keptos sezaminės vištienos receptas
BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
Pad Thai su krevetėmis
Mėsos sulčių ir raudono vyno padažas prie jautienos steiko ar kepsnio
Keptuvėje keptas jūros ešerys azijietiškai
MAKARONAI SU TUNU IR KONSERVUOTAIS KUKURŪZAIS
Veganiški traškūs sojos gabalėliai
Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!
Tradicinės kiniškos agurkų salotos
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
AŠTRUS PADAŽAS "ANTIGRIPINAS"
Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams
Šaltas užkandis Summer rolls su lašiša