DRUM STICKS arba dešrelės iš faršo

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


DRUM STICKS arba dešrelės iš faršo

Paskelbė:

Drum Sticks arba Dešrelės iš Faršo – Sultingos ir Skanios, Su Naudinga Sudėtimi

Šios Drum Sticks arba dešrelės iš kiaulienos faršo – tai puikus pasirinkimas, norint pasimėgauti skaniu, sotiu ir maistingu patiekalu. Dešrelės gaminamos iš šviežios kiaulienos faršo, papildomos prieskoniais, česnaku ir aitriąja paprika, todėl jos turi ne tik puikų skonį, bet ir naudingų maistinių medžiagų. Be to, šiame recepte galima pasitelkti įvairius priedus, kad gautumėte dar daugiau skonio ir vertingų maistinių medžiagų.


Kodėl šis patiekalas naudingas sveikatai?


  • Baltymai – Dešrelės yra puikus baltymų šaltinis. Baltymai yra būtini raumenų augimui ir regeneracijai, taip pat jie padeda stiprinti imunitetą ir palaikyti odos sveikatą.

  • Vitaminas B12 – Kiauliena yra geras šio vitamino šaltinis, kuris būtinas kraujo gamybai, nervų sistemai ir energijos tiekimui. Vitaminas B12 taip pat padeda išvengti anemijos ir palaiko normalų smegenų funkcionavimą.

  • Cinkas – Kiaulienoje esantis cinkas svarbus imuninei sistemai, žaizdų gijimui ir ląstelių dalijimuisi. Tai taip pat padeda organizmui įsisavinti angliavandenius, baltymus ir riebalus.

  • Vitaminas A – Pridėjus česnako, aitriosios paprikos ir kitų prieskonių, patiekalas gauna daugiau vitamino A, kuris yra svarbus regėjimui, odos sveikatai ir imuninės sistemos stiprinimui.

  • Antioksidantai – Aitriosios paprikos ir česnakai taip pat turi antioksidantų, kurie padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų ir uždegimų, mažindami lėtinių ligų riziką.


Ingredientai

  • kiaulienos faršas: 500 gramų
  • česnakas: 3-4 didelių skiltelių
  • raudonosios aitriosios paprikos: 0,5
  • kiaušiniai: 1 (į faršą)
  • džiovintas bazilikas
  • juodieji pipirai
  • čiobrelis
  • kiaušiniai: 1 (suplakto)
  • smulkiai pjaustytas marinuotas imbieras: žiupsnelio
  • druska
  • miltai
  • džiuvesėliai



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių smulkiai supjaustykite česnaką, aitriąją papriką.

2. Sudėkite į faršą, įmuškite kiaušinį ir suberkite likusius prieskonius.

3. Gerai išminkykite ir palikite šiek tiek pasimarinuoti.

4. Po to imkite tris lėkštes ir išdėliokite tokiu eiliškumu: miltai, išplakti kiaušiniai, džiuvesėliai..

5. Puode įkaitinkite aliejų (aš pati dar turėjau kiaulienos taukų, todėl dėjau santykiu 1:1 aliejaus ir taukų).

6. Iš kiaulienos faršo formuokite norimo dydžio dešreles, apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiuvesėliuose.

7. Kepkite, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Svarbiausia, neperkaitinti aliejaus, nes kitaip vidus liks "žalias".

8. Patiekti labai skanu su majonezo, pomidorų padažo, krapų padažiuku. Tikrai labai smagu imti dešreles, kurios itin sultingos, į rankas, mirkyti į padažiuką ir skanauti. Tikras skanumėlis!