Troškinti šonkauliukai su padažu

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Troškinti šonkauliukai su padažu

Paskelbė:

Šis receptas – tai puikus būdas pagaminti sultingus ir kvapnius kiaulienos šonkauliukus, troškintus su aromatingu padažu. Greitpuodis palengvina procesą, tačiau galite sėkmingai paruošti patiekalą ir paprastame puode. Padažas su svogūnais, česnakais, balsamico actu, worčesterio padažu ir garstyčiomis suteikia šonkauliams gilų skonį, o cukrus prideda šiek tiek saldumo, puikiai subalansuojant aštrumą ir rūgštumą.


Kodėl šis patiekalas naudingas?

  • Kiaulienos šonkauliukai yra puikus baltymų ir geležies šaltinis, padedantis stiprinti raumenis ir pagerinti kraujotaką.
  • Padažas praturtina šį patiekalą skoniu ir aromatu. Balsamico actas ir worčesterio padažas suteikia rūgštelės ir umamio skonio, o cukrus subalansuoja šias savybes.
  • Greitpuodis padeda greitai ir efektyviai gaminti patiekalus, išsaugant visas maistingąsias medžiagas ir skonį.


Ingredientai

  • kiaulienos šonkauliukai: 1,5 kilogramo
  • svogūnai: 2
  • česnakas: 2 skiltelių
  • balsamico actas: 1 valgomojo šaukšto
  • vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • sultinys: 0,5 litro
  • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia šonkauliukus susipjaustykite po vieną.

2. Tada kiaulienos šonkauliukus padruskinkite bei papirinkite iš visų pusių.

3. Tuomet į gerai įkaitintą greitpuodį pilkite šla­kelį alie­jaus. Dalimis apkepkite šonkaulius iš visų pusių po kelias minutes.

4. Apkeptus atidėkite į šoną.

5. Tada apkepus šonkaulius, pakepkite smulkintus svogūnus bei česnakus, su mentele nuvalykite puodo dugną (labai svarbu, nes padažas bus skanesnis). Apkepus svogūnus sudėkite šonkauliukus, supilkite sultinį, sudėkite visus likusius ingridientus.

6. Puodą užsandarinkite. Virkite maždaug 15 minučių nuo slėgio susidarymo (arba maždaug 60 minučių paprastame puode).

7. Baigus virti įsitikinkite, kad mėsa minkšta ir išvirus. Šonkaulius išimkite į dubenį, o į likusį padažą įpilkite pusė puodelio vandens su išmaišytais miltais - sutirštinsim padažą.

8. Padažą pakaitinkite kol sutirštės, pilkite ant šonkaulių. Valgykite su šviežiomis daržovėmis bei bulvėmis. Skanaus!